Com Hem köper Boxer

publicerad 8 juni 2016

Tv- och bredbandsoperatören Com Hem har köpt upp en av sina huvudkonkurrenter – den statliga tv-operatören Boxer.

Affären uppgår till 1,33 miljarder kronor. Anledningen till uppköpet är att Com Hem vill nå villaägarna, vilket möjliggörs genom att man förvärvar Boxer.

”Com Hems expansionsprogram inom villamarknaden kommer att möjliggöra för Boxer att sälja marknadsledande bundlade bredbands- och TV-tjänster till sin kundbas. Förvärvet av Boxer medför därmed en mycket attraktiv möjlighet för Com Hem att accelerera sin närvaro på villamarknaden. Varumärket Boxer inkluderas i förvärvet och kommer att fortsätta verka som en del av Com Hem-koncernen”, skriver Com Hem i ett pressmeddelande.

Boxer är fram tills att affären gått i hamn ett helägt dotterbolag till statliga Teracom. Därför måste inte bara Konkurrensverket ge sitt godkännande till Com Hems uppköp utan även Regeringen.

Varumärket Boxer kommer att fortsätta verka även efter uppköpet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.