Utrikes

Trump träffar Putin i Helsingfors

Donald Trump och Vladimir Putin i Helsingfors.

USA:s president Donald Trump har träffat sin ryske motpart Vladimir Putin i Helsingfors. Detta är det första formella mötet mellan presidenterna.

Rysslands president Vladimir Putin anlände till presidentpalatset i Helsingfors vid 12.40-tiden på måndagen. Han möttes upp av Finlands president Sauli Niinistö.
Donald Trump anlände till presidentpalatset strax innan klockan 13.00 och möttes liksom Putin upp av Sauli Niinistö. Med Donald Trump finns bland andra säkerhetsrådgivaren John Bolton och pressekreteraren Sarah Huckabee Sanders.

De båda presidenterna klev till slut ut till ett samlat medieuppbåd för att ta emot frågor. Trump inledde frågestunden med att berömma Putin för fotbolls-VM, som avgjordes igår och som hölls i Ryssland.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!