Syrier svälter – flår lejon

publicerad 29 november 2013

Situationen i Syrien under inbördeskriget blir allt mer ohållbar. En bild visar hur misstänkta rebeller tar saken i egna händer och flår ett lejon.

Bilden på hur en grupp syrier, troligen rebeller, flår ett lejon från Al-Qarya al-Shama Zoo har spridits som en löpeld på sociala medier som Facebook och Twitter. Huffington Post har en bild på händelsen i en artikel.

Äktheten på bilden och om lejonet dödas för att det ska ätas är ännu obekräftat. Vissa menar att bilden visar hur situationen i Syrien med svält, medan andra framhäver att det kan vara rebeller som vill skicka ett budskap till presidenten Bashar al-Assad. Det syrianska ordet för lejon är just ”Assad”.

Oavsett äktheten i bilden belyser det ändu hur situationen i Syrien ser ut med regeringsstyrkorna som ställs mot oppositionen och rebellerna i inbördeskriget. Över 100 000 människor har bragts om livet och blodspillan tycks aldrig upphöra.

Under oktober månad levererade FN mat till 3,3 miljoner syrier, jämfört med 2,7 miljoner månaden innan. Samtidigt påpekar FN vikten av att mat kan nå fram till utmärglade civila i belägrade områden.

 

Läs även:
FN-chefen undviker ordet illegal om attack mot Syrien
USA spär på konflikten i Syrien – tänker skicka vapen till rebellerna
Analys: Vi har inte sett det som komma skall i Syrien
Över 93 000 döda i Syrienkonflikten
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.