Utrikes

Rumäniens förre kung är död

Mikael I av Rumänien blev 96 år gammal

Mikael I, som var den sista kungen av Rumänien, avled under tisdagen 96 år gammal.

Kung Mikael I av Rumänien styrde Rumänien i två perioder. Först mellan 1927-1930 och sedan mellan 1940-1947. Han avsattes efter att kommunisterna tog makten i Rumänien.

Ifjol diagnostiserades Mikael I med cancer och drog sig bort från offentligheten. Under tisdagen avled han i Aubonne i Schweiz 96 år gammal i sviterna från sjukdomen, rapporterar BBC.

Mikael I, som även var kusin till Englands drottning Elizabeth II, var en av de sista kvarvarande ledarna från Andra världskriget.

Liknande artiklar

Polisbrutalitet utreds i Rumänien Demonstrationerna mot regeringen i Rumänien fortsätter. Kravallpolis misstänks samtidigt för att ha använt övervåld mot ...
Litauen och Rumänien tillät CIA:s hemliga fängelse... Litauen och Rumänien bröt mot det europeiska förbudet mot tortyr då de tillät CIA att driva hemliga fängelser innanför s...
Hundratusentals demonstrerar mot korruption i Rumä... I Rumänien har befolkningen tagit till gatorna för att protestera mot att landets regering planerat att lätta på korrupt...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!