Krim kan bojkotta Coca-Cola

publicerad 8 januari 2016

Sevastopols borgmästare varnar att incidenten med en nyårskarta över Ryssland utan Krim på Coca-Colas sociala nätverk kan resultera i en bojkott mot Coca-Cola.

Sevastopols borgmästare Sergej Menjajlo säger till RIA Novosti att Coca-Colas politiska engagemang kan resultera i att Krimborna bojkottar dess produkter.

Tidigare publicerade Coca-Cola en nyårskarta över Ryssland på det sociala nätverket VKontakte. Det fanns inget Krim på kartan. Efter kritik från ryska internetanvändare bad Coca-Cola om ursäkt och publicerade en ny karta med Krim. Då blev ukrainska användare rasande. Till slut raderades bilden helt från webbsidan.

– De är rädda för problem i Ukraina, men det bor fyra gånger så många människor i Ryssland. Jag tror att Coca-Cola efter denna incident får veta att även Krimborna och andra ryska medborgare kan känna sig förolämpade och börja köpa enbart ryska läskedrycker, påpekade Menjajlo.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.