Utrikes

Iscensatte rasistisk hatattack – frias

Den svarta skådespelaren Jussie Smollett iscensatte en hatattack. Syftet ser ut att ha varit att spä på etniska motsättningar i USA, driva på rashat mot vita och få uppmärksamhet. Trots att allt tyder på att Smollett själv iscensatt händelsen läggs åtalet ner.

I slutet av januari påstod Smollett att han hade blivit utsatt för en rasistisk attack i Chicago. Han hävdade att två vita maskerade män hade bundit en snara kring hans hals och hällt blekmedel över honom. I tidigare utlåtanden påstod han även att männen ropade Trump-hyllande slagord.
Efter “attacken” överöstes Smollett av stöd från andra kändisar.

Polisen kunde inte hitta någon övervakningsfilm från själva händelsen, men två misstänkta personer syns på övervakningsfilmer i området. Man grep senare två nigerianska bröder som numera erkänt att de hjälpt till att iscensätta attacken.

Enligt åklagare ska Smollet ha skrivit ut en check på 3 500 dollar till bröderna och även gett dem pengar för att köpa rep, skidmasker, handskar och röda basebollkepsar. De fångades av en övervakningskamera då de införskaffade utrustningen till den påstådda attacken. Bröderna ska ha jobbat som statister i samma tv-serie som Smollett och de ska även ha gymmat tillsammans.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!