BLM-aktivister: Ge oss era hus och pengar

publicerad 21 augusti 2020
- av Per Nordin
Nu kräver BLM-aktivister att få ta över vitas hus.

Rasmotsättningarna i USA fortsätter att öka efter att hotfulla aktivister för den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM nattetid börjat röra sig i villaförorter och aggressivt uppmanar vita boende att ge ifrån sig sina hem.

I Seattle krävde hotfulla BLM-aktivister att vita invånare i staden skulle överge sina hus och istället skänka dessa och sina pengar till svarta. Detta som förment vedergällning för vad svarta folkgrupper utsatts för historiskt.

– Heter du Tucker eller John, oavsett vad det är, ge oss ditt hus, vrålar en aggressiv svart demonstrant till en vit person och menar vidare att vita måste ”ge tillbaka” de svartas hem. En annan förklarar för tv-kamerorna att de svarta ”vill ha allt och lite till” som de vita har och att ingen ersättning i världen är tillräcklig för vad man menar att svarta gått igenom historiskt.

Vidare krävde den aggressiva gruppen att vita skulle öppna sina plånböcker och ge de svarta sina pengar som en slags ersättning för vitas ”arvsskuld” för slaveriet. Vita affärsinnehavare anklagades också för att vara rasister endast av det skälet att de äger affärer i vitdominerade områden.


Annonser:


– Alla ni vita jävlar behöver dra åt helvete härifrån, dundrar en arg svart aktivist och deklarerar vidare att man kommer komma efter de vita som inte lyssnar.

Överlag verkar den mycket hotfulla svarta folksamlingen nära föreställningen att vita människor har stulit deras hem och värdesaker i något historiskt skede och att det därför är fritt fram att kräva tillbaka detta från människor som inte ens var födda när de historiska oförrätterna ska ha ägt rum.

Noterbart är en vit boende i ett av klippen anklagas för att arbeta för Amazon och får höra att hans chef, Jeff Bezos, tillika världens rikaste man enligt Forbes, är ”en del av problemet”.

Ett flertal av de svarta aktivisterna arresterades sedermera för vandalism och för att ha förolämpat myndighetspersoner på plats, enligt Free West Media.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.