Erdogan ska träffa protestledare

publicerad 11 juni 2013

På onsdag kommer Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdoğan att träffa ledare för de protestaktioner som just nu pågår runt om i landet.

Tayyip Erdogan Foto: Flickr/unaoc/CC BY-NC-ND 2.0
Recip Tayyip Erdogan Foto: Flickr/unaoc/CC BY-NC-ND 2.0

Protestledarna representerar gruppen ”Gezi Park Platform” som var med och startade upp demonstrationen mot att ett köpcentrum skulle byggas i Gezi Park i centrala Istanbul.

Drygt två veckor efter det att protesterna  inleddes har fokuset mer gått över till att visa missnöje mot Erdoğan och hans regering.

Annons:Men Turkiets vice premiärminister Bülent Arinç sätter samtidigt hårt mot hårt och menar att det är oacceptabelt att olagliga aktioner sker, och det kommer att få konsekvenser.

– Olagliga aktioner i Turkiet kommer från och med nu inte att tillåtas. Det som kommer att ske ska göras enligt det som lagen kräver, sade Arinç enligt BBC.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.