Danmark inför gränskontroller till Tyskland

publicerad 5 januari 2016

Danmark inför gränskontroll på gränsen till Tyskland, vilket hänger ihop med id-kontrollerna på Öresundsbron.

Den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen förklarar, enligt Politiken, att beslutet att införa gränskontroll med Tyskland fattats efter att man i morse införde id-kontroller på gränsen mellan Danmark och Sverige.

Om kontrollen är ensidig, riskerar Danmark att få in ett stort antal invandrare som blir tvungna att söka asyl i detta land.

Kontrollregimen med Tyskland kommer att gälla de kommande tio dagarna, sedan kan den förlängas. Det handlar om gränsen i Jylland samt färjor i Gedser, Rødby och Rønne.

Vad gäller kontrollerna vid Öresund anser många experter att de kan komma att orsaka irreparabla skador på regionens ekonomi, eftersom det finns risk att människor som dagligen passerar Öresundsbron på väg till jobbet hittar andra jobb på grund av trafiksvårigheter.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.