Kritiserade coronavaccineringen

Olympiske mästaren nobbar covidvaccin – “Missar hellre OS”

publicerad 4 mars 2021
Yohan Blake.

Den olympiske mästaren Yohan Blake säger att han hellre hoppar över de Olympiska spelen än att ta covid-vaccinet.

Jamaicanen Yohan Blake, den snabbaste mannen i världen efter Usain Bolt, säger att om han skulle behöva ta det kontroversiella vaccinet för att få vara med i Olympiska spelen så hoppar han hellre över det.

Jag håller fast vid vad jag tycker, jag vill inte ta något vaccin, säger han enligt jamaicanska tidskriften The Gleaner.
De uppskjutna olympiska spelen ska gå av stapeln i Tokyo i sommar, oavsett hur coronautvecklingen ser ut då, har OS-chefen Thomas Bach meddelat. Däremot kommer inte Yohan Blake att delta om det krävs covid-vaccin.

Jag missar hellre OS än att ta vaccinet, säger han.

Han vill inte förklara varför, utan säger att ”jag har mina anledningar.

31-åringen är den näst snabbaste mannen i världen i både 100 och 200 meter med personbästa på 9,69 sekunder respektive 19,26 sekunder.

Jamaica beräknas få sin första leverans av vaccin nästa vecka.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!