Vilket padelracket ska jag välja?

publicerad 13 juli 2021
padelracket

Padel är en sport som verkligen ökat i popularitet i Sverige. Allt fler har upptäckt tjusningen med denna roliga sport.

Detta har också lett till en större efterfrågan för padelrack för att spela padel med. Det gäller att hitta rätt racket för din spelstil, ålder men också plånbok.

Därför ger vi dig här några tips med saker att tänka på när du ska välja padelracket.

Padelracket efter din nivå

Så, vilket padelracket ska jag välja för att bli en bättre padelspelare? Börja med att bestämma vilken nivå du spelar på och vad ditt mål är med padel.

Om du till exempel bara spelar en gång varannan vecka som motionär finns det kanske inte behov av att köpa det allra dyraste och mest avancerade racket. Samma gäller det motsatta – om du köper ett alldeles för enkelt racket och spelar ofta finns risken att du kommer vilja byta upp dig inom kort.

Är du offensivt eller defensivt lagd?

Padel skiljer sig från många andra sporter då det ofta lönar sig att spela mer defensivt. Inom till exempel tennis är det värdefullt att ha en hård smash som gör att du kan vinna poängen på en gång – detta gäller inte i samma utsträckning inom padel.

Därför kan det vara bra, speciellt om du är ny inom sporten, att välja ett racket som är lite mer defensivt lagd. Om du är lär dig defensiven inom padel har du kommit en bra bit på vägen för att bli en bättre spelare. Efter det kan du lära dig mer offensiva slag för att vinna matcherna.

Så fundera på vilken typ av spelare du är och välj racket utefter om du är en mer offensiv eller defensiv spelare.

Testa dig fram

Ett bra sätt att ta reda på vilket padelracket du ska välja är att testa sig fram. Låna olika racket av dina spelpartners för att se vad du gillar bäst.

Och tänk på att ett racket som en spelare älskar kanske inte passar dig alls. Val av racket till padel är högst personligt!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.