Vad kan du vänta dig av svenska bolags oddsbonusar 2024?

publicerad 30 november 2023

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Svenska spelbolags oddsbonusar förväntas vara fortsatt populära 2024. Med den svenska spellagen och spellicensen som fyller fem år i januari 2024 har bolagen haft tid att anpassa sig till regler och krav. Detta innebär att de kan kombinera attraktiva erbjudanden för nya spelare med regler kring ansvarsfullt spel. När du ägnar dig åt betting hos svenska spelbolag under nästa år kan du fortsatt förvänta dig skattefria vinster om du lyckas pricka rätt i din vadslagning. Hur hittar du till bolagen som följer de svenska reglerna och har svenska odds? Du kan se hela listan hos unknownbetting.se och även fortsätta att läsa denna artikel om vad du kan förvänta dig av svenska bolags odds bonusar för att få tips på hur du hittar rätt.

Svensk licens fyller fem år 1 januari 2024

Den svenska licensen för spelbolag infördes 1 januari 2019 och har därmed funnits i fem år vid årsskiftet. En viktig del av lagen är att endast licensierade svenska spelbolag, även kallade bolag med svensk licens, får erbjuda oddsbonusar på den svenska marknaden. Detta innebär att spelare kan känna sig trygga i att de spelar hos reglerade och pålitliga aktörer. Dessutom har lagen infört verktyg för ansvarsfullt spel, vilket inkluderar möjligheten att sätta spelgränser och att stänga av sig själv från spel. Dessa verktyg hjälper spelare att ha kontroll över sitt spelande och minskar därför risken för eventuella spelproblem. Även inför 2024 kan du förvänta dig ett säkerhetstänk kring betting och odds med svensk licens. Fokus på ansvarsfullt spel och reglerade oddsbonusar är något som många spelare välkomnar. Du med?

Hur har spellagen påverkat oddsbonusar i Sverige?

Spellagen har haft en stor inverkan på odds bonusar i Sverige. En av de största förändringarna är att svenska spelbolag nu endast får erbjuda en bonus per spelare. Tidigare kunde spelare utnyttja flera olika bonusar från olika bolag. Numera är det dock begränsat till en bonus per spelare och svensk licens. Vad får oddsbolagen i utbyte mot de strängare kraven? För svenska spelare är det fördelaktigt att välja svenska spelsidor med licens eftersom alla vinster är skattefria på dessa. Dessutom är det endast svenska spelbolag som får skräddarsy spelupplevelser för spelare i Sverige. Detta medför att du kan förvänta dig en trygg spelmiljö med spel som är anpassade efter svenska preferenser och behov på en svensk oddssida. Det ger en extra känsla av tillit och trygghet – och med rätta.

Därför bör du välja odds hos svenska spelbolag

Det finns flera fördelar med att välja oddsbonusar hos svenska bolag. Först och främst kan du vara säker på att spelbolaget har en svensk licens och följer de regler och krav som ställs av Spelinspektionen. Detta innebär att spelbolaget är pålitligt och att dina pengar och personuppgifter är i trygga händer. Tack vare ett svenskt BankID är det smidigt att logga in på svenska oddssidor. Med BankID kan du enkelt och säkert verifiera din identitet och få tillgång till spelkontot. Dessutom underlättar BankID även insättningar på spelsidorna eftersom det är kopplat till Swish och Trustly. Detta gör att du krångelfritt kan sätta in pengar på spelkontot. Inloggningssystemet med BankID bidrar också till ett ökat skydd genom att det blir enklare att sätta spelgränser och ta spelpaus inom ramarna för ansvarsfullt spel.

Skillnader mellan svensk och utländsk betting

Det finns skillnader mellan svensk och utländsk betting. En av de största skillnaderna är att svenska spelbolag måste ha en svensk licens för att få erbjuda betting till svenska spelare. Detta innebär att de måste följa de regler och krav som ställs av Spelinspektionen, vilket ger spelarna en extra trygghet. Utöver detta kan det finnas skillnader i utbudet av spel och odds. De svenska bolagen kan ha ett mer anpassat utbud för svenska spelare, med fokus på svenska sporter och evenemang. Det kan också vara enklare att kommunicera med kundtjänsten hos svenska oddssidor med tanke på att medarbetarna talar svenska och har en bättre förståelse för svenska spelares behov och önskemål.

Tips för att använda svenska bolags odds

När du använder svenska bolags oddsbonusar kan du ha följande tips i åtanke:

  • Gör research: Utforska olika spelbolag och deras erbjudanden. Läs recensioner och jämför bonusar för att hitta de bästa alternativen.
  • Jämför bonusar: Ta dig tid att jämföra olika odds bonusar för att hitta den som passar dig bäst. Titta på bonusbeloppet, omsättningskravet och eventuella andra förmåner som erbjuds.
  • Läs villkoren: Se till att läsa igenom villkoren noggrant innan du accepterar en bonus. Det kan finnas vissa krav och begränsningar som du bör vara medveten om.

Vad kommer hända med svenska odds 2024?

Med 2024 och spellagens femårsjubileum som närmar sig är det dags att knyta ihop trådarna genom en reflektion kring framtiden för svenska spelbolag och oddsbonusar. Spelmarknaden är i ständig förändring och det kan finnas nya regler och krav som påverkar bonusar och spelbolag. Det är dock troligt att de svenska bolagen kommer fortsätta erbjuda attraktiva bonusar för att locka spelare och behålla sin position på den svenska marknaden, om än med fokus på ansvarsfullt spel. Det är också möjligt att det kommer att finnas nya innovationer som påverkar spelupplevelsen i stort. Innovationerna kan utgöras av allt från nya betalningsmetoder till förbättrad användarupplevelse på spelbolagens plattformar.