Utländsk arbetskraft – kan det vara något för dig?

publicerad 3 december 2021
Utländsk arbetskraft

Det finns lite olika saker man kan mena när man talar om utländsk arbetskraft. Det kan dels vara att man anlitar ett utländskt företag, som sedan gör själva arbetet fysiskt i Sverige. Det kan även vara att anlitar ett utländskt företag, som gör arbetet på plats i det land de befinner sig. Sedan kan utländsk arbetskraft även innebära att de anställda sitter i ett land, men gör jobbet på distans. Om du funderar på att anställa utländsk arbetskraft, så kan det vara smart att ta hjälp med det. Det kan du göra genom att vända dig till Worforce till exempel.

Att anställa utländsk arbetskraft

Om du funderar på att kanske expandera ditt företag ut i världen, så kan du ha behov av att anställa utländsk arbetskraft. Det är oftast bästa alternativet, att välja personal och medarbetare i det land du vill starta upp i. Det eftersom de har då koll på sitt land, på språket som talas, sin kultur och så vidare. Det gör att de direkt kan stärka ditt varumärke. Att anställa i Sverige och sedan skicka dessa till ett annat land, det kostar oftast allt för mycket pengar. Sedan ska man ju även hitta personer som är villiga att flytta från Sverige. Sedan har de även (oftast) sämre koll på den lokala marknaden. Att satsa på utländsk arbetskraft gör det bra mycket mer kostnadseffektivt för dig, på flera olika sätt.

Hur anställer man utländsk arbetskraft?

Du kan anställa utländsk arbetskraft på olika sätt. Hur du väljer att göra, det är helt upp till dig. Sedan har det ju även att göra med vad det är du ska göra och hur många anställda du har behov av. Ett sätt är att satsa på personer som frilansar eller att du väljer oberoende entreprenörer.

För att få till allt på rätt sätt när du ska anställa arbetskraft utomlands, så kan du gå via ett bra bemanningsföretag. De har bra koll på alla regler, klassificeringar, löner med mera.

Ta hjälp av Workforce

Du som känner dig osäker på hur du ska gå tillväga med att anställa utländsk arbetskraft eller vill hitta det enklaste sättet, du kan välja att använda dig av bemanningsföretaget Workforce. De kan bland annat hjälpa dig att hitta den arbetskraft som just du behöver, samt att de även ser till att allt sker på rätt sätt. Det är ju så att det finns olika lagar och regler för olika länder.

Workforce ser till så att alla lagar och regler följs samt att de som jobbar för dig får den lön de ska ha. Detta företag kan också hjälpa dig om det är så att du vill rekrytera i ett annat land. Du kan då på bästa och det mest enkla sättet få tag på rätt person till rätt plats så att säga.

Med Workforce är det bra mycket lättare för din del att etablera dig och ditt företag i ett annat land. Sedan kan du även så klart välja att anlita utländsk arbetskraft som kommer och jobbar i Sverige med, om du har behov av det.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.