Smarta funktioner för en diskmaskin

publicerad 25 april 2022
diskmaskin

När du står inför att köpa en ny diskmaskin är det lätt att bli förvirrad. Det finns väldigt många olika funktioner med konstiga namn som man aldrig hört talas om tidigare.

Här kommer vi att reda ut de vanligaste smarta funktionerna så att du lättare kan hitta rätt diskmaskin för dig och ditt hushåll.

Riktigt smutsig disk

Det är inte längre nödvändigt att skölja, fördiska eller lägga disk i blöt. Med smarta funktioner är det bara att lägga in disken så som den är.

Variospeed – Disktiden kan förkortas med så mycket som 50% när du väljer att trycka på Variospeed knappen. Om du väljer att investera i en diskmaskin med Variospeed Plus kan tiden förkortas med 66%.

6th Sense Powerclean – Diskmaskiner som har den här funktionen är utrustade med högtrycksstrålar och sensorer. På egen hand kan diskmaskinen känna av hur smutsig disken är och behandla den korrekt.

Aquastop – Ett säkerhetssystem

Alla nya diskmaskiner bör vaCra utrustade med Aquastop. Systemet ger 100% skydd mot vattenskador oavsett om det handlar om det mekaniska eller det elektriska systemet. Båda alternativen av Aquastop till diskmaskin mäter mängden vatten som passerar från kranen till diskmaskinen. När en viss mängd vatten passerat stängs det av per automatik.

Effektiv torkning

Det är väldigt irriterande att öppna diskmaskinen när programmet är slut och upptäcka att allt är genomdränkt. Numera kan du välja en diskmaskin med torkfunktion.

Airdry-torkning – Den här funktionen låter disken torka på ett naturligt och energieffektivt sätt. I slutet av programmet ställs luckan på glänt vilket ser till att allt i diskmaskinen torkar innan du plockar upp allt i skåp och lådor.

Zeolith-torkning – Zeolit kulor finns i en sluten behållare i botten av diskmaskinen, de här behövs aldrig bytas ut utan håller hela diskmaskinens livslängd. När zeolit kulorna kommer i kontakt med fukt alstrar de värme som i sin tur torkar allt som finns i diskmaskinen.