Rätt fotograf för rätt tillfälle

publicerad 19 maj 2021
rätt fotograf

Nuförtiden finns det extremt många fotografer och det gör det nästan omöjligt att hitta rätt fotograf för rätt tillfälle. Kanske ska du gifta dig? Eller är det dags för dop? Oavsett tillfället gäller det att hitta en fotograf som klarar av uppgiften och levererar fantastiska bilder.

Fyra tips för att hitta rätt fotograf
Det finns en hel del saker att tänka på om du behöver hitta en fotograf. Nedan har vi listat 4 viktiga parameter:

Kostnaden
Det vanligaste är att priset avgör vilken fotograf du anlitar. Innan du anlitar en fotograf är det viktigt att ni kommer överens om pris per timme samt pris per bild.

Du vill inte få en chockfaktura då bilderna levereras! Oftast går det att komma fram till ett paketpris som är överkomligt.

Lokal

Det bästa är att hitta en lokal fotograf. Annars får du själv stå för resekostnaderna fotografen kommer att ha. Om du själv bor i till exempel Borås är det smartast att hitta en fotograf Borås.

Om evenemanget däremot inte äger rum i staden du bor i, ta då kontakt med en fotograf i den aktuella staden för att undvika onödiga extra kostnader.

Recensioner

Om du är ute efter en fotograf inför ett bröllop är det bra om fotografen redan har erfarenhet och kan visa bilder tagna vid andra bröllop. Om du däremot är ute efter en fotograf till barn är det viktigt att fotografen har erfarenhet av barnfotografering.

Kapacitet

Om du behöver en fotograf för enkla porträtt behövs det sällan arrangeras särskilt mycket. Men om fotografen behövs för ett bröllop krävs det dock mycket mer.

Vid ett större tillfälle är det bra om fotografen har en assistent till hjälp, på så sätt behöver du själv inte hjälpa till med något.

Ett sista tips…
Slutligen är ett bra sista tips att fråga runt bland vänner och bekanta efter en fotograf. Om du inte får något vettigt svar av dina vänner finns det säkert någon bekants bekant som kan rekommendera om någon. Lycka till!
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.