Kryptoinvesteringar – så kommer du igång

publicerad 27 oktober 2021
kryptovalutornas

Även om kryptovalutor inte ännu funnits så länge har de expanderat till ett brett, invecklat universum som kan vara svårt att förstå för de som inte redan intresserat sig för den. Men med Bitcoin och andra kryptovalutor som står inför vilda fluktuationer i priset, finns det möjlighet för stora vinster om man vågar ta risken.

Om du bestämt dig för att investera i kryptovalutor kan denna artikel vara värdefull för dig. Nedan går vi igenom steg-för-steg hur du kommer igång med kryptoinvesteringar.

Förstå hur kryptovalutor fungerar

Först och främst bör du veta hur kryptovalutor fungerar. Kryptovalutor är baserade på blockkedjetekniken. Det är en “kedja” Av informationsregistrering och distribution som inte kontrolleras av någon enskild institution. Istället fungerar det som ett register över digitala transaktioner som är oberoende av finansiella institut.

Kryptovalutor, som exempelvis Bitcoin, kan användas för att genomföra kop online. Men det går naturligtvis också att investera i kryptovalutor.

Bekanta dig med de risker som finns

Det gäller också att vara medveten om de risker som finns med kryptoinvesteringar. Kryptovalutor är volatila tillgångar, det vill säga att ens investeringar antingen kan resultera i enorma vinster eller stora förluster. Förutom volatiliteten finns det en risk för att ens kryptovaluta blir stulen också, eftersom hackers tyvärr opererar flitigt för att göra detta. En välrenommerad kryptobörs, som etoro, minimerar dock riskerna för att detta inträffar så man behöver nödvändigtvis inte oroa sig mer för att bli bestulen tillgångar när man handlar med kryptovalutor gentemot vanliga investeringar.

Hitta en kryptobörs & börja investera

Nu kommer det roliga – nämligen att börja med investeringarna. Det första steget är att välja en välrenommerad kryptobörs. Som vi tidigare nämnt förespråkar vi eToro, men det finns såklart att par olika att välja mellan för den som hellre vill göra sin research själv.

När du väl hittat en kryptobörs ska du skapa en profil där och finansiera ditt konto genom att göra en insättning. Insättningen kan vanligtvis göras med en vanlig banköverföring, betalkort eller PayPal.

När pengarna är insatta ska du leta reda på den kryptovaluta du gärna vill köpa. Välj tillgången och bestäm hur mycket du vill köpa. På eToro kan du köpa den underliggande tillgången, alternativt välja att köpa tillgången med hävstång. eToro erbjuder dessutom unika investeringsfunktioner, som dess CopyTrader-funktion. Med den här funktionen kan du kopiera mer framgångsrika investerares strategier och därmed öka sannolikheten för att du tjänar på dina investeringar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.