Kompromissa inte när du väljer en padel racket

publicerad 26 maj 2021
padel racket

Om du spelar eller vill börja spela padel så är det viktigt att ha en bra padel racket. Det är inte bara att ta första bästa då du ska välja en. Det är viktigt att välja en som passar dig och ditt sätt att spela. Du kan med fördel välja en padel racket från Padelxpert.se. Vad för racket du väljer att köpa, det kan påverka ditt spel. Det finns en del saker att tänka på inför ditt köp. Det är vissa faktorer du bör ta hänsyn till. Bland annat bör du kolla saker som vikt, ytprofil, form, balanspunkt och träffyta. Du bör även välja racket utifrån om du är nybörjare, medel eller van spelare samt efter vad du har för spelstil.

Att välja rätt padel racket
Padel racket finns idag i tre olika former. De är runda, diamantformade eller droppformade. Alla modeller har olika egenskaper beroende på vad de har för form. Om du är ny på detta med padeltennis, välj gärna ett racket som är rund i formen. Om du spelar nära nätet, då är det bra med den som har en diamantform. När det gäller de droppformade så passar den oftast alla spelstilar.

Vikten på ditt racket spelar även det roll. Ett padel racket väger idag mellan 330–395 gram. Ju tyngre racket du väljer desto mer kraft får du i dina slag. Men det är även lite svårare att hantera den. Nybörjare rekommenderas därför att börja med ett lättare racket. Sedan kan du ta tyngre.

Det finns även olika ytor på dessa racketar då de har olika ytmaterial. Sedan är det även att de kan ha en hård eller mjuk yta så väl som slät eller ruggad yta. Är du ny på sporten, är en hård yta det bästa då det ger dig en bra kontroll på dina slag.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.