Investeringsstrategier för kryptovalutor

publicerad 19 september 2022
Bitcoin Era

Att handla kryptovalutor kan vara avancerat i början. Detsamma gäller aktiehandeln eller när man köper fonder. Precis som dessa marknader, är det viktigt att man har koll på de strategier som finns när man vill investera i kryptovalutor.

Ska du börja investera i krypto, finns det två olika strategier som du kan använda dig av. Detta är en långsiktig strategi eller en kortsiktig strategi. Det finns både fördelar och nackdelar med båda dessa strategierna.

Långsiktig investering i kryptovalutor handlar mestadels om ”buy-and-hold”. Detta betyder att du investerar i en kryptovaluta och du låter sedan valutan ligga kvar utan att sälja den. I många fall brukar investerare använda sig av en fiatvaluta när de ska investera i kryptovalutor under en längre tid. Här handlar det om en långsiktig värdeökning och man fokuserar inte på marknadens nedgångar eller uppgångar.

Kortsiktig investering har en metod som fungerar tvärtom. Här spekulerar investerarna på hur upp- och nedgångarna kommer bli, för att sedan köpa en kryptovaluta när värdet är lågt och därefter sälja valutan när värdet ligger på ett högre pris. Även arbitragehandel och spothandel är strategier som är kortsiktiga.

Det finns även andra krypto investeringsstrategier som använder plattformar som t.ex. biticodes för att antingen sälja eller köpa kryptovalutor. Detta är en bra strategi för alla som är nybörjare inom kryptovalutor. Det handlar om plattformar som övervakar och kopierar investerare som redan är erfarna av kryptovalutor. Eller så använder dem AI-program för att förutspå priset för kryptovalutor.

Tack vare verktyg och plattformar som dessa, kan nybörjare studera kryptovalutor, öva på hur man handlar och lyckas behärska investeringsmetoder.

Förutom att använda en strategi för investering, är det smart att lära dig så mycket som möjligt om hur du gör en grundläggande analys av kryptovalutan som du funderar på att investera i.

Idag finns det riskhanteringsverktyg som du kan använda på kryptomarknaden. Dessa kan hjälpa dig att få vinster och förhindra förluster, så att allt sker på exakt den rätta tidpunkten. Det finns även investeringsverktyg och dessa kan hjälpa dig ha koll på marknads indikationer, kursgrafer, trender och mönster på marknaden. Ju mer du har koll på detta, desto bättre beslut kommer du göra.

Skillnad mellan handel och köp av kryptovaluta

När du köper en kryptovaluta, brukar det göras mer i en långsiktig strategi. Handel genomförs istället när du använder en kortsiktig strategi. De personer som har en bra förståelse av kryptomarknaden och allt som sker på börsen, brukar välja att investera kortsiktigt.

Väljer du att köpa krypto, brukar det mestadels handla om en mer konventionell börs där investerare köper och sedan äger den specifika kryptovalutan. Handel är mer en möjlighet att spekulera på de prisförändringar som sker på kryptomarkanden. Dessa investerare kan välja att antingen köpa eller sälja de kryptotillgångar som de har, eller så köper det ingenting om marknaden inte ser fördelaktig ut.

Du vet bäst själv vilken strategi som du vill använda dig av. Tänk på att kryptomarknaden är en väldigt volatil marknad. Det är enorma prissänkningar och prishöjningar. Därför är det viktigt att bara investera i kryptovalutor när du är helt säker på att du har råd. Använd inte hela ditt kapital för att investera i krypto och tänk på att investera ansvarsfullt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.