En smart klocka med gps för ditt barn

publicerad 29 oktober 2021

Har du funderat på att kanske införskaffa en smart klocka med gps till ditt barn? Det är en väldigt bra investering att göra. En sådan klocka kan nämligen göra så mycket mer än att bara visa tiden.

Idag är det ju ganska vanligt att barn får en egen smartphone, trots att de kanske är för unga att hantera den. Det kan då vara ett bra alternativ att ge dem en smartklocka barn istället. En sådan klocka har många likheter med en smart telefon. Åtminstone när man ser till vissa funktioner. Sedan avgör naturligtvis modell och prisklass vad det finns för funktioner. Det saluförs ju både lite enklare gps-klockor så väl som det finns smarta klockor för barn med lite mer avancerade funktioner.

Vilken smartklocka ska du välja till ditt barn?

Om du är osäker på vilken smart klocka du bör satsa på till just ditt barn kan det vara bra att jämföra olika modeller med varandra. Detta för att jämföra funktioner, kvalitet och pris. Ett enkelt sätt att jämföra är att besöka en bäst i testsida, som redan jämfört åt dig. Det kan vara bra att själv fundera på vilka funktioner du tycker att klockan ska ha. Det är ju rätt bra att ha en smart klocka där det ingår gps, samt att det även kan gå att ringa med den eller skicka sms. Sedan finns det ju även de som har funktioner som inbyggd ficklampa, extra lång batteritid, kamerafunktioner, kalender, Geofence, stegräknare och så vidare.

Du bör alltså fundera på vad som är viktigt för dig och ditt barn. Det kan ju vara en trygghet att klockan har gps, så att du alltid kan få vetskap om var barnet är, samt att det även kan vara fördelaktigt med ytterligare smarta funktioner.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.