Bussresor till Arlanda

publicerad 17 augusti 2020

Bussbiljetter till Arlanda finns tillgängliga på nätet.

Det går inte bara tåg och taxi till Arlanda flygplats, du kan också välja att resa bekvämt med buss. Dessutom är det billigare att resa med buss, vilket alltid är en fördel då resor kostar en del. Här hittar du buss till Arlanda flygplats med flera olika bussbolag, det är nämligen inte bara de vanliga Flygbussarna som kör den sträckan. Om du tror att bussresan tar lång tid behöver du inte oroa dig, det tar i snitt 28 till 44 minuter från Stockholm Centrum till Arlanda. Nedanstående bussbolag kör rutten:

  • Flixbus
  • Nettbuss
  • Flygbussarna
  • Swebus
  • Y-buss

 

Bussresor till Arlanda från flera städer

Du kan inte bara ta bussen till Arlanda från centrala Stockholm, utan du kan även ta bussen från städer utanför staden. Följande information om buss och flygbuss berör vilka städer du också kan ta buss till flygplatsen ifrån. Flixbus kör förutom genom Stockholm också tur och retur till Uppsala. Om du istället väljer att resa med Nettbuss kan du åka nonstop från Arlanda till Västerås och sedan vidare till Örebro och Karlstad. Nettbuss erbjuder gratis WI-FI samt eluttag på sina bussar, för en mer bekväm resa.

Om du vill åka buss från Gävle, Söderhamn, Hudiksvall och Sundsvall finns det möjlighet till det med Y-buss. De erbjuder även resor från andra städer i landet. Det enklaste sättet för dig att köpa din bussbiljett är via nätet, då får du den ofta levererad som en QR-kod i mobilen. Då behöver du inte oroa dig över att glömma eller tappa bort din biljett. Med Flixbus kan du dessutom köpa biljetter från så lite som 39 kronor för en enkelresa mellan Stockholm C och Arlanda.

Köp din biljett smidigt online och res till bra pris

Det är mycket smart att köpa din bussbiljett online, vilket kan göras med alla bussbolag. Idag är det vanligt att köpa det mesta på nätet i Sverige och om du ska flyga kan det vara skönt att ha andra biljetter än flygbiljetterna att tänka på. Ofta får du bussbiljetten billigare när du köper den online, vilket är ytterligare en fördel. Du kan även köpa returbiljetten innan avresa så slipper du tänka på det när du anländer till Arlanda med jetlag och bara vill hem.

Att resa med buss är ett billigt och bra alternativ till tåg och taxi. En tågresa med Arlanda Express kostar runt 299 kronor enkel väg, medan en taxi går på minst 350 kronor enkel resa. Det gäller om du reser från Stockholms centrum, tänk då vilka kostnader du landar på om du kommer från Uppsala eller någon annan stad utanför huvudstaden. När du tar dig till flygplatsen på ett kostnadseffektivt sätt får du dessutom mer fickpengar att använda till nöjen under din resa.

Fördelar med buss till Arlanda

Fördelarna med att åka buss till Arlanda är många. Om du kommer utifrån Stockholm slipper du krångla med att byta transportmedel på centralstationen. Dessutom har de eget utrymme för bagaget så du slipper trängas med det på bussen. En bussresa från Stockholm Central till Arlanda tar dessutom max 44 minuter, vilket är en perfekt tid för att hinna koppla av lite före eller efter din flygresa. Bussarna stannar dessutom på flera ställen på Arlanda, så du slipper gå långt mellan de olika terminalerna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.