I vårt uppkopplade tidevarv har det blivit allt vanligare med så kallade fintechbolag, som erbjuder finansiella tjänster och betallösningar genom innovation och modern teknologi.
Ofta överträffar fintech-bolagen de villkor som erbjuds av de traditionella storbankerna och i takt med att allt fler tar betalt och handlar i olika valutor, rör sig mellan olika länder eller letar efter särskilda villkor som passar de enskilda behoven bäst, så har de också blivit förstahandsvalet för många konsumenter.
Detta betyder också att det finns betydligt fler betalkort att välja mellan på marknaden idag i jämförelse med för bara några år sedan.
Revolut och Transferwise
Du som överför pengar, handlar, arbetar eller gör affärer på en global uppkopplad marknad, har kanske någon gång kommit i kontakt med Revolut eller Transferwise. Båda företagen har som vision att underlätta internationella transaktioner och valutaväxlingar.
Att ofta ta emot internationella överföringar via någon av de stora bankinstitutionerna blir snabbt dyrt, medan Revolut och Transferwise eftersom de inte har några internationella bankavgifter.
För respektive företag finns dessutom Mastercardanslutna betalkort, som bland annat ger dig 0 procents valutapåslag och låter dig ta ut pengar utomlands utan avgift.
Klarnakortet låter dig delbetala dina inköp
Du känner säkert till Klarna – fakturaföretaget som erbjuder möjligheten till avbetalningar i nästan varenda svensk onlinebutik.
Vad du kanske inte känner till är att det även finns Klarna Kreditkort, som faktiskt är ganska innovativt.
Betalkortet gör nämligen något möjligt som vi tidigare främst förknippat med kreditkort, nämligen möjligheten att göra köp med kortet, men låta utgifterna samlas på en faktura som sedan betalas i efterhand. Du håller lätt koll på dina utgifter genom en app, och du kan också koppla kortet till Apple Pay eller Google Pay, vilket gör att du får möjlighet att betala med din smartphone eller klocka.
Att kortet kommer helt utan årsavgift eller valutapåslag när du använder det utomlands gör det mycket förmånligt i jämförelse med många andra betalkort.
Jämför betalkort hos Kreditkortlistan
Betalkort är något som vi alla använder oss av, men ofta inte tänker på särskilt ofta. Vi har våra konton hos någon av storbankerna och använder således deras betalkort, utan att tänka på om det finns kort som faktiskt skulle vara mer gynnsamma för oss.
Långt ifrån alla betalkort är lika innovativa som de exempel vi nämnt här ovan, och betalkort generellt kommer oftast med en årsavgift, och sällan med några särskilda förmåner. Till skillnad mot kreditkort som kommer med försäkringar, bonusar, möjlighet till faktura och delbetalningar ger betalkort faktiskt sällan något mervärde alls.
Om du känner dig redo att ta upp jakten på ett betydligt mer förmånligt alternativ till ditt nuvarande betalkort, så gör du det bäst hos Kreditkortlistan.se. Där hittar du några av marknadens allra bästa kredit- och betalkort, ofta helt utan årsavgifter.
Oavsett om du vill läsa mer om nytänkande kort som Revolut, Transferwise och Klarna, eller skaffa ett kreditkort som du också kan använda som betalkort, finns Kreditkortlistan till för att göra ditt val enklare.