IT/Övervakning

Microsoft tvingas återigen uppdatera Windows 7

Den senaste uppdateringen av Windows 7 innehåller en pinsam bugg som gör användarens skrivbord helt svart. Uppdateringen var tänkt att vara den allra sista för operativsystemet men nu tvingas företaget åtgärda felet och släppa minst en version till.

Den 14 januari i år slutade Microsoft stödja och uppdatera Windows 7 efter 10 år och levererade då en uppdatering som var tänkt att vara den sista, rapporterar Sweclockers. Men eftersom buggen var uppenbarligen var Microsofts eget fel och stört ett stort antal användare så har företaget nu tvingats backa och erbjuda fler uppdateringar utan kostnad för användarna.
Enligt uppgifter ska även användare av Windows 10 upplevt samma typ av problem och buggar där skrivbordet och bakgrundsbilden blivit helt svarta. Sweclockers skriver att mycket tyder på att det är förändringar i Microsofts system för uppdateringar som ligger bakom problemen.

Användare som fortfarande har Windows 7 bör uppdatera till Windows 10 eller byta till en säkrare och friare operativsystem som exempelvis Ubuntu.

Någon gång i mitten av februari tros den nya och sista uppdateringen vara tillgänglig för alla användare.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!