Framtidens teknologi har fått ett nytt namn

Annonssamarbete med Teuton Systems

  • Hög säkerhet och integritetsanpassning borde vara standard på moderna datorer, men är långt ifrån självklart i en värld som präglas av totalitär övervakning och giriga storföretag som vill åt din personliga data.
  • Teuton Systems svarar på den problematiken och lanserar nu Nordens första helt Linux-baserade datorsystem, förkonfigurerade och anpassade för vanliga användare med den absolut modernaste fria teknologin som finns att tillgå.
publicerad 21 september 2021
Teuton Systems har stora tekniska ambitioner inriktade på innovation av robust, integritetssäker och frihetlig teknik.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


På Valborgsmässoafton 2020 fick framtidens teknologi och infrastruktur ett nytt namn under varumärket Teuton Systems.

Företagets första produkt är Teuton Systems PC-serie och är Nordens första helt Linux-baserade datorsystem för både konsument- och företagsanvändare.

TS PC-serie är lättanvända integritetsorienterade datorer förkonfigurerade med Linux anpassade för vanliga användare, redo att ersätta din gamla Windows- eller Mac-dator.

De principer som tillämpas på systemen borde vara standard på moderna datorer, telefoner och så vidare, men är långt ifrån självklara i en värld som präglas allt mer av totalitär övervakning, integritetsintrång och giriga storföretag som vill åt din personliga data.

Är du nyfiken på Linux och har frågor om hur det fungerar och om det är något för dig? Teuton Systems har experter som du kan ringa och prata med.

Det unika konceptet ger äntligen dig som av olika skäl inte har tiden eller kompetensen att själv bygga och konfigurera en dator med säkra programvaror och krypteringsskydd en färdig produkt som är användarvänlig och inte kräver några särskilda datorkunskaper för att använda. Allting kommer förinstallerat och du är igång på ett par minuter, samtidigt som du får tillgång till några av de säkraste och bästa lösningarna på marknaden för dig som vill slippa bli övervakad på nätet och att obehöriga får tillgång till din data via intrång eller stöld av datorn.

Kryptering skyddar dina filer

Datorsystemenen levereras med full diskkryptering och ett förkonfigurerat lösenord via systemet dm-crypt. Det innebär att alla datorns filer krypteras automatiskt och att ingen kan starta systemet utan tillgång till lösenordet och komma åt lagringsdiskens innehåll. Så länge din dator inte lämnas upplåst kan ingen komma åt eller läsa innehållet vid fysisk åtkomst till datorn eller vid stöld eller inbrott.

Det förkonfigurerade lösenordet kan du byta till ett eget direkt eller vid ett senare tillfälle. Ett särskilt användarlösenord finns också med från leverans och lämnar du datorn oövervakad låser skärmsläckaren användarkontot automatiskt efter en viss tid.

VPN-tunnel skyddar din internettrafik

TS PC-serie är förkonfigurerade med en VPN-tunnel vilket innebär att all internettrafik är krypterad mellan dig och VPN-leverantören vilket försvårar för obehöriga att kartlägga och övervaka din trafik och din internetanvändning. Istället för att kunna spåras till din plats eller hemadress skickas internettrafiken via VPN-servrar i Sverige eller utomlands.

Operativsystem och mjukvara

Datorsystem är förkonfigurerade med operativsystem baserade på Linux och KDE Plasma skrivbordsmiljö, vilket ger en kombination av hög kompatibilitet och säkerhet tillsammans med användarvänlighet. Tack vare KDE Plasma skrivbordsmiljö kan du som tidigare Windows- eller OSX-användare känna igen dig och navigera i operativsystemet med en traditionell startmeny, aktivitetsfält, filutforskare och genvägar med intuitiva sökfunktioner och ett grafiskt toppmodernt gränssnitt.

KDE Plasma skrivbordsmiljö upplevs av många som både vackrare och kraftfullare än Windows och OSX och utvecklas ständigt tack vare en öppen och engagerad utvecklingscommunity och ger dig anpassningsmöjligheter som är vida överlägsna Microsofts och Apples produkter.

KDE Plasma skrivbordsmiljö överträffar Windows och OSX med sitt estetiska och extremt anpassningsbara gränssnitt.

Utöver detta medföljer en rad förinstallerade programvaror för bland annat säkert och anonymt internetanvändande, krypterade e-posttjänster, chattklienter och lösenordshanterare.

Självklart medföljer också helt vanliga kontorsprogram som ordbehandlare, mediaspelare, webbläsare etc. Programvarorna bygger så gott som uteslutande på öppen källkod och uppdateras löpande helt kostnadsfritt.

Hårdvara

Datorsystemen bygger och konfigurerar Teuton Systems själva med undantag för laptop-modellerna som kommer ifrån leverantören Lenovo.

Stationära datorer är fortfarande överlägsna när det kommer till både pris, prestanda och säkerhet. TS PC-serie byggs på utvalda komponenter baserade på AMD:s plattform och den senaste generationens Ryzen-teknik.

De bärbara modellerna baseras uteslutande på Lenovo Thinkpad-serien, som är känd för hög kvalitet och goda säkerhetsegenskaper.

Användarmanual och dokumentation

Datorsystemen levereras med dokumentation om konfigurationen, lösenord och kontouppgifter samt en enklare användarmanual på svenska. Manualen omfattar bland annat hur du vid önskemål byter de lösenord som är förkonfigurerade och ger en översikt över de särskilda program och inställningar som är förinstallerade.

Besök teuton-systems.com och webbutiken där du redan idag kan ta del av det nya konceptet.

 

Följ med Teuton Systems på en spännande resa mot framtidens friare och integritetsvänligare teknik!