Inrikes

Terrormisstänkte 22-åringen släppt

Den 22-årige man från Syrien som varit anhållen misstänkt för förberedelse till terroristbrott släpps fri, uppger vice chefsåklagare.

I onsdags gick Säkerhetspolisen, Säpo, ut med att terrorhotsnivån höjdes till historiska nivå fyra. Samtidigt sade man att en man som varit och stridit för Islamiska staten i Syrien är anhållen i sin frånvaro för förberedelse till terroristbrott.
Efter att 22-åringen greps under torsdagen i Boliden har han förflyttats till Stockholm där han förhörts.

“Det som inträffade beskriver tydligt dilemmat för alla säkerhetstjänster där man tvingas agera utifrån en ofullständig lägesbild. Med hänsyn till det osäkra läge som råder är det sannolikt att Europa får anpassa sig till den här typen av händelser”, skriver Säpo i ett pressmeddelande.

Åklagarmyndigheten uppger att utredningen kommer att fortgå.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Säpo