Reinfeldts presschef uttryckte dödshot

publicerad 9 november 2013

Roberta Alenius, statsminister Fredrik Reinfeldts presschef, ska enligt SR:s program Medierna ha sagt att hon vill ”mörda någon på Radiotjänst”. Detta var i samband med att Radiotjänst gick ut med att Reinfeldt inte betalat sin tv- och radioavgift.

Enligt källor till Medierna ska Alenius ha sagt till Fredrik Furtenbach, inrikeschef på Sveriges Radio Ekot som avslöjade att Reinfeldt krävdes på tv-avgiften, att hon ska skära ballarna av och mörda någon på Radiotjänst.

– Jag minns faktiskt inte det, men i så fall är det nog en diskussion mellan mig och Fredrik Furtenbach och inte mellan dig och mig, säger Roberta Alenius till Mediernas reporter och avböjer en intervju.

Det handlade om Ekots rapportering om att Radiotjänst krävde att radio- och tv-licensen skulle betalas för statsministerns tjänstebostad Sagerska huset.

Roberta Alenius är fram tills årsskiftet tjänstledig från sin tjänst som presschef hos Fredrik Reinfeldt. Istället arbetar hon som projektledare med Moderaternas kommunikationsplan och byråarbete inför valet 2014.

Förra året rapporterade Aftonbladet om att Alenius var den av regeringens pressekreterare som tjänade mest. Hon ska åtnjuta en lön på 67 500 kronor i månaden och fått löneförhöjningar på 20 00 kronor under de senaste två åren, skrev Aftonbladet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.