Här pressas premiärministern för tackbrevet till ökände ultraglobalisten

Pandemibegrägeriet

publicerad 23 juni 2024
- av Isac Boman
WEF
World Economic Forums huvudman Klaus Schwab och Mark Rutte på Davosmötet 2019.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Det var en märkbart obekväm Mark Rutte som nyligen fick frågor om sitt tackbrev till ultraglobalisten Klaus Schwab för boken Covid-19: The Great Reset under en utfrågning i Nederländernas parlament. Den holländske premiärministern undvek att svara på sin egen syn på Schwabs bok genom att beteckna frågorna som “konspirationsteorier”.


Artikeln publicerades ursprungligen den 24 juli 2021. Mark Rutte är i skrivande stund aktuell som ny chef för militäralliansen Nato.


Ett inspel mot Nederländernas liberale premiärminister Mark Rutte röner stor uppmärksamhet på fria mediakanaler världen över. Gideon van Meijeren, ledamot i det nederländska parlamentet för partiet Forum för demokrati, ställde Rutte i en mycket obekväm situation under en utfrågning den 14 juli när han påtalade korrespondens mellan premiärministern och World Economic Forums ökände huvudman Klaus Schwab och där Rutte tackar och berömmer honom för hans bok Covid-19: The Great Reset.

Fler och fler människor ser att det är en stor lögn att de nuvarande coronaåtgärderna är avsedda att skydda folkhälsan, inledde van Meijeren.

Det väcker frågan varför man ivrar för alla dessa fruktansvärda åtgärder som ändrar på hela vårt sätt att leva och förstör hela vårt samhälle? Det finns några inflytelserika globalister som enligt sina egna ord ser coronakrisen som en enorm möjlighet att ”starta om” världen, vilket betyder att de har ett perverst incitament att dra ut på detta. En av dessa globalister är Klaus Schwab, grundare och ordförande för World Economic Forum, och han har också skrivit en bok med den slående titeln ”Covid-19: The Great Reset”. Min fråga till premiärministern är: Hur bedömer han innehållet i denna bok?


Mark Rutte, Klaus Schwab t.h. och omslaget till hans bok i mitten. Tryck på spela för att se hela utfrågningen i parlamentet.

Rutte själv menar att han inte känner till boken och att det hela ska avfärdas som en konspirationsteori.

Jag känner inte till denna bok, men jag vill råda herr van Meijeren att inte gå för mycket in på alla dessa konspirationsteorier. Jag ser dem också på Youtube och tycker det är fascinerande hur de förklarar att 11 september inte hände och olika saker. Allt sammanställt väldigt fint, men vanligen är det vad det är – en konspirationsteori.

Van Meijeren påtalar sedan vidare det faktum att Mark Rutte personligen tackade Schwab för boken så sent som i november och då beskrivit den som ”en hoppfull analys för en bättre framtid”.

Det förvånar mig att den första frågan jag ställer herr Rutte sedan jag valdes in besvaras med en lögn, för jag håller ett brev här som är daterat till den 26 november 2020 från herr Rutte till Klaus Schwab, i vilket han tackar honom för att han skickat boken och kallar den ”en hoppfull analys för en bättre framtid”. Kan herr Rutte sondera sina minnen, det är mer än ett halvt år sedan, jag vet inte hur långt minne du har, men sannolikt är det fortfarande möjligt att återkalla detta för att besvara min första fråga.

 Nåväl, det ärliga svaret är att detta är ett artighetsbrev i vilket du, även om du inte kan läsa varje bok från pärm till pärm, vill skicka ett ärligt svar till avsändaren, förklarar sig Rutte.

Sålunda säger premiärministern alltså att han inte ljugit för mig, utan till Klaus Schwab, ironiserar van Meijeren.

Mark Rutte har likt många andra statschefer i Europa nära band till globalistiska maktforum. 2019 kunde Nya Dagbladet bland annat rapportera att Rutte deltog vid det profilerade Bilderbergmötet tillsammans med bland andra EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Bilderbergmötet har hållits årligen sedan 1954 men avfärdades av mainstreammedia som en ”konspirationsteori” fram tills för bara några år sedan. Tack vare framförallt oberoende medborgarjournalisters bevakning av mötet är det idag vida erkänt att mötet hållits under många år och samlat tunga makthavare inom olika sektorer av samhället för att diskutera samhällsavgörande frågor bakom lyckta dörrar.

Fakta: The Great Reset

The Great Reset - "den stora omstarten" - är en teknokratiskt totalitär samhällsvision formulerad av Klaus Schwab och World Economic Forum för hur samhället ska förändras genom coronakrisen. The Great Reset var bland annat tema på årets Davosmöte som bland annat besöktes av de högsta makthavarna från EU, FN, WHO och IMF. Schwab menar också att denna så kallade stora omstart är lösningen på en kommande cyberkris som World Economic Forum övar sig inför under projektnamnet Cyber Polygon.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!