Joe Rogan insjuknade i covid-19 – botade sig med ivermektin

publicerad 7 september 2021

Det opatenterade läkemedlet ivermektin väcker allt större uppmärksamhet i populärkulturen. Nu berättar den välkände komikern och poddaren Joe Rogan att han blev sjuk och testade positivt för covid-19, men att han snabbt tillfrisknade efter att ha behandlat sig själv med ivermektin.

– Jag kom tillbaka från en resa under lördagskvällen och jag kände mig väldigt sliten, jag hade huvudvärk och jag kände mig helt enkelt nere, berättar Rogan i ett videoklipp.

Han isolerade sig efter detta snabbt från sin familj och började också känna av feber och svettningar samma natt. Nästa morgon testade han positivt för covid-19 och valde då att behandla sig själv med ivermektin, Z-pak, D-vitamin, monoklonala antikroppar och läkemedlet prednison.
Han berättar glatt att cocktailen gav mycket snabb verkan och att de snabba positiva effekterna överraskade honom.

– Jag tog dem tre dagar i rad och här är vi på onsdagen och jag känner mig toppen. Jag hade bara en riktigt dålig dag – söndagen sög, berättar han.

Rogans vän, Infowars-profilen Alex Jones, uppmärksammar behandlingen med ivermektin och menar att flera av hans egna familjemedlemmar också använt läkemedlet med stor framgång.

– Jag har många vänner och många familjemedlemmar som har varit allvarligt sjuka och testat positivt för covid-19 och nästan direkt efter att de lämnat sjukhuset och börjat ta ivermektin så … blev de bättre på några timmar, förklarar han.

Ivermektin är ett antiparasitiskt läkemedel som bland annat används för att behandla huvudlöss, skabb och piskmaskinfektioner hos människor – men också för att behandla parasitiska angrepp på djur.

Amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA och landets Folkhälsomyndighet CDC har uttryckligen varnat människor från att ta läkemedlet mot covid-19 och hävdar att det kan leda till förgiftning och att det inte är klarlagt att ivermektin har någon effektiv verkan på coronaviruset.

I Indien tyder dock mycket samtidigt på att ivermektin har varit ett effektivt behandlingsmedel mot covid-19 och bland annat läkarpseudonymen Justus R Hope menar att storskalig användning av läkemedlet fått dödstalen att störtdyka på bara några veckor.

Dessa data visar hur ivermektin eliminerade diagnosticerade fall med covid-19 och dödsfall – som vi vet var deltavarianten – till nästan noll inom några veckor. En befolkning jämförbar med USA:s gick från cirka 35 000 fall och 350 dödsfall per dag till nästan noll inom veckor efter att man lagt till ivermektin för behandling”, skriver han.


 


Liknande artiklar: