Joe Rogan insjuknade i covid-19 – botade sig med ivermektin

publicerad 7 september 2021
- av Markus Andersson

Det opatenterade läkemedlet ivermektin väcker allt större uppmärksamhet i populärkulturen. Nu berättar den välkände komikern och poddaren Joe Rogan att han blev sjuk och testade positivt för covid-19, men att han snabbt tillfrisknade efter att ha behandlat sig själv med ivermektin.

– Jag kom tillbaka från en resa under lördagskvällen och jag kände mig väldigt sliten, jag hade huvudvärk och jag kände mig helt enkelt nere, berättar Rogan i ett videoklipp.

Han isolerade sig efter detta snabbt från sin familj och började också känna av feber och svettningar samma natt. Nästa morgon testade han positivt för covid-19 och valde då att behandla sig själv med ivermektin, Z-pak, D-vitamin, monoklonala antikroppar och läkemedlet prednison.

Han berättar glatt att cocktailen gav mycket snabb verkan och att de snabba positiva effekterna överraskade honom.

– Jag tog dem tre dagar i rad och här är vi på onsdagen och jag känner mig toppen. Jag hade bara en riktigt dålig dag – söndagen sög, berättar han.

Rogans vän, Infowars-profilen Alex Jones, uppmärksammar behandlingen med ivermektin och menar att flera av hans egna familjemedlemmar också använt läkemedlet med stor framgång.

– Jag har många vänner och många familjemedlemmar som har varit allvarligt sjuka och testat positivt för covid-19 och nästan direkt efter att de lämnat sjukhuset och börjat ta ivermektin så … blev de bättre på några timmar, förklarar han.

Ivermektin är ett antiparasitiskt läkemedel som bland annat används för att behandla huvudlöss, skabb och piskmaskinfektioner hos människor – men också för att behandla parasitiska angrepp på djur.

Amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA och landets Folkhälsomyndighet CDC har uttryckligen varnat människor från att ta läkemedlet mot covid-19 och hävdar att det kan leda till förgiftning och att det inte är klarlagt att ivermektin har någon effektiv verkan på coronaviruset.

I Indien tyder dock mycket samtidigt på att ivermektin har varit ett effektivt behandlingsmedel mot covid-19 och bland annat läkarpseudonymen Justus R Hope menar att storskalig användning av läkemedlet fått dödstalen att störtdyka på bara några veckor.

Dessa data visar hur ivermektin eliminerade diagnosticerade fall med covid-19 och dödsfall – som vi vet var deltavarianten – till nästan noll inom några veckor. En befolkning jämförbar med USA:s gick från cirka 35 000 fall och 350 dödsfall per dag till nästan noll inom veckor efter att man lagt till ivermektin för behandling”, skriver han.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.