“Den vilseledande coronastatistiken i ett nötskal”

Pandemibegrägeriet

Storbritanniens officiella covidstatistik visar tydligt på det bedrägeri vi utsatts för, skriver Malin Svensson.

publicerad 3 april 2023
Studie

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Sedan coronakrisen bröt ut har myndigheter världen över spottat ut olika siffror om fall av sjukdomen och dem som dött. Vecka efter vecka och år efter år har man på presskonferenser och i media fått höra om dramatiskt skyhöga dödsfallssiffror, något vars huvudsakliga syfte man kan gissa sig till handlar om skrämsel som i sin tur gör människor mer benägna att lyda.

Nya Dagbladet rapporterade i sin artikel den 17 mars om de officiella siffrorna i Storbritannien där siffrorna för dödsfall “med covid” mellan 30 januari 2020 och 31 december 2021 uppges till 177 397 britter, enligt regeringens statistik. Motsvarande siffror “där covid är den enda dödsorsaken som anges på dödsattesten” är dock enbart 6182 personer. De allra flesta av dessa var också äldre.

Det vana ögat ser alltså, för att vara tydlig, att dödsfallen som räknas in i statistiken handlar om människor som dött med covid, vilket alltså inte uteslutande innebär att man dött av sjukdomen. Alla som testats positivt inom en viss tid före sin död räknas in i den officiella statistiken, även om man dött av en annan orsak. I runda slängar kan man alltså testa positiv för covid en dag och sedan få en hjärtattack som beror på ett hjärtfel två veckor senare. Då räknas man ändå in i statistiken över coronadödsfall.

Detta visar förstås inte att ingen dött av covid överhuvudtaget, eller att ingen kommer göra det i framtiden. Det betyder inte heller att man automatiskt ska vifta bort sjukdom och inte ha respekt för att den kan orsaka skada. Precis som med andra närliggande sjukdomar som exempelvis influensa kommer människor tragiskt att avlida.

Problemet här är att myndigheter tillsammans med media spätt på rädslan hos allmänheten. Siffrorna som skrivs ut visar inte antalet som avlidit uteslutande av covid, men det är så det ser ut. Läser man inte det finstilta är det enkelt att tro att alla dessa människor dött av sjukdomen.

Många har sett igenom det här bedrägeriet för länge sedan, men vi får inte glömma hur vi blivit lurade.

 

Malin Svensson

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!