Ökänt maktnätverk fortsätter förberedelserna för “kommande cyberkris”

publicerad 23 juli 2021
- av Isac Boman
Klaus Schwab, huvudman för World Economic Forum och det nya projektet Cyber Polygon.

Inflytelserika makthavare fortsätter förberedelserna för något man beskriver som en förestående global cyberkris genom World Economic Forums nya projekt Cyber Polygon. Den 9 juli hölls ytterligare en övning inför en händelse som huvudmannen, den ökände ultraglobalisten Klaus Schwab, menar kommer att få coronakrisen att framstå som en “mindre störning” i jämförelse.

I december kunde Nya Dagbladet rapportera om Cyber Polygon – ett nytt fokusprojekt för ultraglobalisten Klaus Schwab och hans ökända maktnätverk World Economic Forum. Nyligen har man hållit ytterligare en övning vars syfte förklaras vara att förbereda världen på en global ”cyperpandemi” med ”digital vaccinering” och nya varianter av digital identifikation som lösning för att hålla den digitala världen skyddad från det man betecknar som ”cyberhot” och ”desinformation”.

Schwab beskriver coronakrisen som en ”mindre störning” jämfört med den stora cyberkris han menar är förestående. Även World Economic Forums Chief Business Officer, Jeremy Jurgens, är inne på samma linje.
När vi ser denna nästa kris kommer den att vara snabbare än vi har sett med covid, den exponentiella tillväxtgraden kommer att vara mycket brantare. Dess påverkan kommer att vara större och som ett resultat kommer de ekonomiska och sociala följdeffekterna att vara ännu mer omfattande, menar Jurgens.

Oberoende analytiker jämför Cyber Polygon med World Economic Forums Event 201 – en stor simuleringsövning av en coronapandemi som arrangerades tillsammans med bland andra Bill and Melinda Gates Foundation i New York i oktober 2019 – flera månader innan de första rapporterna om att coronavirus spreds från Wuhan i Kina. Bland annat det schweiziska magasinet ExpressZeitung har nyligen gjort en granskning av Cyber Polygon som kan tas del av på deras Odysee-kanal här.

Rysslands premiärminister Mikhail Misjustin på Cyber Polygon. Foto: faksimil/Youtube

Involverade i Cyber Polygon vid sidan av Schwab och World Economic Forums centrum för cybersäkerhet är bland annat den ryska jättebanken Sberbank genom dess vd Herman Gref och dess cybersäkerhets dotterföretag BI.ZONE. Även företagsaktörer som Visa och IBM samt den internationella polisiära organisationen Interpol deltog vid årets träningssession som ägde rum den 9 juli 2021. Nämnas kan att även svenska Ericsson är kopplade till projektet.

Bland övriga deltagare i den senaste övningen den 9 juli finns bland annat Rysslands premiärminister Mikhail Misjustin. Misjustin deltog i övningen även förra året tillsammans med folkrättsförbrytaren och Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair, som då bland annat efterlyste en ny form av statligt sanktionerade biometriska digitala ID-handlingar med omfattande data om den enskilde medborgaren.

Liksom med coronakrisen kopplar Klaus Schwab samman denna, som man beskriver det, ”nära förestående” cyberkris, till det han benämner som “The Great Reset” – “den stora omstarten” – ett slagord för en vida omspännande vision för hur han vill omforma världen ekonomiskt, politiskt, socialt och teknologiskt. The Great Reset var tema för årets Davosmöte där tunga makthavare deltog, bland andra FN:s generalsekreterare Antonio Gutérres, Världshälsoorganisationens direktör Thedros Adhanom Ghebreyesus, Internationella valutafondens direktör Kristalina Georgieva, den amerikanska smittskyddsmyndighetschefen Anthony Fauci, den europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Bland annat förespråkas sammansmältandet av den privata och offentliga sektorn till en ny typ av samhällsmodell. Schwab själv har vid flera olika tillfällen även förkunnat att ”den fjärde industriella revolutionen”, som han ser som en del av ”den stora omstarten”, ska göra så att människa och maskin smälter samman och öppet talat om att människor i samband med detta ska mikrochippas i hjärnan.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!