Vilka är FXORO?

publicerad 11 mars 2022
FXORO

Att handla med aktier, obligationer och valutor och andra typer av finansiella produkter är något som kräver utbildning och erfarenhet. De flesta av oss har sett hur sådana typer av handel går till på Wall Street eller Stockholmsbörs. Vad handlar sådan typ av handel om egentligen? Lättast kan man beskriva den som en investering med en oviss avkastning. Varför oviss? Därför att du inte vet ifall du kommer att vinna eller förlora. Alla produkter aktiva på börsen utmärker sig med en extrem intensitet. Indexvärdena förändras i rask takt och för att kunna hålla dig informerad gällande utvecklingen måste du vara alert och kunna tolka vad som sker på marknaden.

I dagsläget finns det dock ett sätt för dig som inte har en finansutbildning att aktivt investera i finansmarknaden. Hur går detta till? Olika plattformar erbjuder både utbildning och verktyg som hjälper dig att handla med allt från aktier till valutor och andra finansiella instrument. FXORO är ett exempel som det här inlägget kommer att behandla mer i detalj.

Först och främst börjar vi med att titta på företagets historia. FXORO är grundat 2012 av en entreprenör med erfarenhet i finansvärlden. Företaget är en referenspunkt för intressenter och handlare vars behov av en effektiv, direkt och kundorienterad handelsmiljö inte är tillfredsställd. Företaget är registrerat på Cypern.

FXORO strävar efter att ge de registrerade medlemmarna och traders de bästa möjliga villkoren på marknaden. Vilka är företages produkter och tradingvillkor berättar vi i nästa rubrik.

 

FXORO produkter och tradingvillkor

Vad erbjuder FXORO? Plattformen ger dig möjlighet att handla med följande delar av finansmarknaden:

 • FOREX – valutahandel
 • Aktier
 • Råvaror
 • Index
 • Kryptovalutor
 • ETF

 

Företaget erbjuder enligt den angivna informationen goda förutsättningar för olika typer av handel. Vilka är de viktigaste begreppen som du bör känna till för att kunna handla hos FXORO? Här kommer några av dem som även förklaras på företagets hemsida:

Spreads: Spread är själva kostnaden för investeringen. Lättast räknar du den som skillnaden mellan sälj-, och köppriset.

Marginalen är ett begrepp som i princip alla handlare dagligen använder sig av. Den fungerar som en säkerhet som ska täcka eventuella förluster en trader kan drabbas av. Marginalens största fördel är att den tillåter dig som investerar att hålla positioner som är större än det egna kontokapitalet, något som leder till möjligheten till större vinst (i förhållande till den ursprungliga investeringen).

Följande tradingsvillkor gäller för Swap-avgifter:

Swap är ett finansiellt instrument som presenteras i form av ett avtal mellan två parter om att göra betalningar till varandra i framtiden. Villkoren för dessa betalningar finns inskrivna i avtalet och påverkas inte av marknadens aktuella tillstånd. Swap-kostnad eller avgifter gäller inte för positioner som stängts samma dag i FXORO.

Kontoinnehavarna hos FXORO är skyddade mot negativ kontobalans, vilket betyder man inte kan förlora mer än vad som satts in kontot. Tradingplattformen räknar automatiskt ut marginalkraven gällande en order som ska genomföras samtidigt som den även kontrollerar nivån av tillgängligt kapital som finns för närvarande på kontot.

Innan du börjar investera bör du bekanta dig med övriga termer, läsa genom villkor och även rådfråga kundtjänst om du har specifika frågor du inte hittar svar på.

Att tänka på ifall du vill investera i trading

Som det nämndes tidigare är finansmarknaden väldigt intensiv. Index, aktier och valutor kan ändra sitt värde på bara några minuter. Just den intensiteten kan kännas svår för många och det är utan tvekan anledningen till att många föredrar att inte investera på börsen. Sanningen är att det går att investera i fonder eller obligationer som inte bär hög risk. Vad ska du tänka på om du vill investera i trading? Här kommer några nyttiga råd:

 • Bestäm dig för vilken risk du gärna tar ifall du bestämmer dig för att investera. Ifall du känner att du gärna vill ha en snabb vinst och är redo att riskera kan till exempelvis valutahandel och aktiehandel vara ett bra alternativ.
 • Om du känner att du gärna vill investera med ett lugnande tempo kan du använda dig av andra typer av finansiella instrument.
 • För att kunna förstå hur finansmarknaden fungerar bör du känna till dess huvudprinciper och förstå de mest använda begreppen såsom spread, marginal och Swap. Givetvis finns det betydligt mer att hålla reda på, dessa var bara några exempel
 • Om du känner att du inte kan aktivt arbeta med sådan typ av handel är det bra att anlita en expert som gör det åt dig
 • Innan du börjar investera, läs alltid genom krav och villkor för själva tradingen och kontot som du ska öppna för att kunna handla. Ta dig gärna tid och informera dig om allt som kan påverka ditt resultat innan du satsar pengar.
 • Investera med måtta och i enlighet med din egen budget försök vara redo både för en vinst och en förlust.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.