Var och hur man köper Avalanche (AVAX)?

publicerad 26 oktober 2022

Avalanche, som lanseras 2020, började 2018 som ett projekt för att hitta ett fungerande alternativ till befintliga konsensusalgoritmer för blockchains som drivs av opålitliga noder. Utvecklingen sköts nu av Ava Labs, som har kontor i Miami, Florida, och New York City.

Avalanche stöder Avalanche token (AVAX) och tre typer av blockchains:

  • X-Chain: X-kedjan: Det är i utbyteskedjan som mynt skapas och handlas.
  • C-Chain: Kontraktskedjan lagrar och utför smarta kontrakt.
  • P-Chain: Plattformskedjan är till för att sätta ut och validera AVAX.

Avalanche-protokollet kan stödja en obegränsad mängd tillämpningsspecifika kedjor som undernät. Denna arkitektur kan förenkla utvecklingen av skalbara appar och tjänster för Web3. Avalanche hävdar att dess protokoll ger det snabbaste nätverket för utförande av smarta kontrakt i branschen.

I mars lanserade Ava Labs ett incitamentsprogram på 290 miljoner dollar för utvecklare av blockchain-relaterade spel, DeFi-apps, NFTs och institutionella användningsfall.

Här är några tips om vart och hur man köper Avalanche (AVAX).

Var kan man köpa Avalanche (AVAX)

Avalanche är allmänt tillgänglig på kryptoplattformar, decentraliserade börser och andra webbplatser. Det är just detta stora antal potentiella köpställen som gör att valet av plattform är en så svår del av arbetet med att ta reda på hur man köper Avalanche.

De flesta börser, inklusive de decentraliserade börserna (DEX) som har fått så mycket uppmärksamhet i kryptogemenskapen på sistone, specialiserar sig på att betjäna samma lilla publik av erfarna kryptoexperter – personer som är bekväma med att välja en plånbok, säkra hexadecimala kryptografiska nycklar och interagera direkt med blockchain.

Förr var det så att varje kryptoköpare nödvändigtvis blev en blockchain-expert. Men numera är många människor intresserade av att köpa AVAX och andra kryptovalutor för första gången. De plattformar som endast är avsedda för experter erbjuder inte den typ av säkerhet, hjälp och verktyg som kan hjälpa dessa användare att lyckas. Plattformarna är till stor del inriktade på behoven hos datavetenskapliga akademiker och blockchain-experter. De är bra lösningar för digitala insiders.

Men för de flesta användare är det inte det bästa svaret på frågan om var man kan köpa Avalanche. Om du inte talar JavaScript som modersmål är det bättre att skapa ett konto på en förvaringsplattform för krypto som Kriptomat.

Förvaringsplattformar är enkla att använda. De tillhandahåller det aktuella priset för handel med Avalanche och en möjlighet att göra ett köp. Om du är ny i blockchain världen och vill köpa AVAX-mynt är Kriptomat ett utmärkt val.

Du lär dig snabbt att det är lite mer komplicerat att skapa ett konto än att bara ange användarnamn och lösenord. Ett sätt för dig att veta att du arbetar med en seriös kryptobörs är att den kräver att du verifierar din identitet genom att tillhandahålla en elektronisk kopia av ditt statligt utfärdade pass eller annan legitimation. Dessa KYC-bestämmelser (Know Your Customer) krävs av alla företag som följer bestämmelserna om bekämpning av penningtvätt i EU:s GDPR.

Identitetskontrollen kan ta timmar, dagar eller längre tid på vissa webbplatser. På Kriptomat kan de enkla KYC-procedurerna genomföras på några minuter.

Hur köper man Avalanche (AVAX)?

När du har skapat och verifierat ditt konto är du redo att fokusera på nästa steg för att köpa AVAX.

Det snabbaste och enklaste sättet att köpa Avalanche (AVAX) är att använda Visa eller Mastercard. Välj Köp från menyn och följ anvisningarna – du kan köpa AVAX på några sekunder och lägga till det i din Kriptomat-plånbok.

Om du föredrar det kan du överföra dina investeringsmedel till Kriptomat via banköverföring eller med en kontantöverföringstjänst som Skrill eller Neteller. Kriptomat accepterar insättningar i mer än ett dussin av de mest använda europeiska fiatvalutorna. När din insättning dyker upp på ditt konto kan du följa menyerna och göra ett köp.

Det är allt du behöver veta. Du är nu expert på den fina konsten att köpa AVAX.

Det viktigaste beslutet du fattar är att välja var du ska köpa Avalanche. När du utvärderar kryptoplattformar ska du se till att ta hänsyn till licensiering och reglering, säkerhetscertifiering, investeringsverktyg, användarvänlighet och kundsupport.

Du får inga fysiska Avalanche-mynt när du köper AVAX online. De mynt du köper överförs till din elektroniska adress på blockchain. Kriptomat hanterar alla detaljer kring kryptering med offentlig nyckel. för att se till att ditt krypto överförs snabbt och förblir säkert.

Om Kriptomat

Kriptomat grundades 2018 och revolutionerade kryptovalutavärlden med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering så enkel att alla överallt kan få tillgång till den frihet, rättvisa och uppfyllelse som krypto representerar. Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.