Hitta rätt torkskåp

publicerad 10 november 2020

Om du har bestämt dig för att skaffa dig ett torkskåp, så har du ett par saker att tänka på. Det finns nämligen flera olika sorters torkskåp att välja på. Det är många som känner det att det är bra att ha antingen en torktumlare eller ett torkskåp hemma. Ibland kan det vara bra med båda delar. Fördelen som ett torkskåp har mot tumlare, det är att i skåpet kan du hänga in leriga, blöta ytterkläder om du vill. Perfekt lösning för barnfamiljer alltså.

Olika sorters torkskåp
Det finns idag flera varianter av torkskåp som fungerar på lite olika sätt. Hitta torkskåp här. En variant av torkskåp är den med kondens. Denna variant är bra om det är så att du saknar en ventilationskanal. I dessa så samlas vattnet upp i en behållare som går att tömma, alternativt att man har en slang direkt ut i avloppet. Sedan finns det en del torkskåp med värmepumpsteknik. De återanvänder då varm luft. Ett ytterligare alternativ är torkskåp med frånluft. Men då måste du ha så att du kan koppla den till en så kallad utblåsningsanslutning.

Andra varianter av torkskåp
Det finns även lite mer avancerade torkskåp du kan satsa på. Det finns till exempel de som kommer med en sensor. Dessa sensorer känner av när dina kläder är torra och stänger då av sig. Det finns även de som kommer med en timer om du själv vill ställa in tiden som en ska vara på. Ett annnat alternativ är ett torkskåp med ånga. Det är bra om du vill få släta skjortor eller andra kläder utan att behöva stryka dem efteråt.

Vill du hellre ha en torktumlare?
Ibland kan det vara bättre att välja en torktumlare. Fördelen den har är att du inte behöver hänga in plaggen ett och ett som i ett torkskåp. Det är bara att slänga in de blöta kläderna och vrida igång den.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.