Insändare

”Nato-anslutning eller inte?”

Att presentera lögner som vore de sanningar är en väl inarbetad affärsmodell. Tidigare var det covidvaccinen och nu handlar det om att vi ska bli positiva till att gå med i Nato - trots att fakta talar emot att en sådan anslutning vore av godo för Sverige.

publicerad 5 maj 2022

Ibland talade mina föräldrar med stort allvar om Kubakrisen 1962. USA kunde inte acceptera att Sovjetunionen var på väg att placera ut missiler på Kuba. Ett tredje världskrig med kärnvapen var mycket nära. Nu verkar vi vara där igen för Putin varnar för ‘blixtsnabb respons’ om någon nation blandar sig i kriget i Ukraina.

Blixtsnabb respons’ är naturligtvis en hänvisning till ryssarnas nya supervapen. Kan det vara ryktena om att Polen planerar att gå in i västra Ukraina som fick Putin att ge denna varning?

Självklart var det fel av Ryssland att invadera Ukraina som de gjorde, men så verkar stormakter anse att de kan göra. USA har ju gjort det många gånger tidigare.

Nu har vi en omvänd Kubakris där Ryssland känner sig hotat av att bli omringat av Nato, speciellt eftersom de blivit lovade att detta inte skulle ske.

Vi springer nu snabbt mot en avgrund om inte Zelenskyj går med på Rysslands krav som lyder:

  • Att Ukraina ska deklarera sig som ett neutralt land liknande Sverige och Österrike.
  • Att Ukraina ska godkänna att de delar med rysktalande befolkning som inte vill vara delar av Ukraina ska få vara egna stater.

Putin bluffar inte och Ryssland har en tuff befolkning. Det dog kring 24 miljoner ryssar under andra världskriget för att stoppa nazisterna. Lite mindre än hälften var soldater. USA och England hade en halv miljon soldater som dog vardera. Civila dog också, men inte alls som i Sovjetunionen. Belägringen av Leningrad varade i 900 dagar. Ryssarna höll ut under helt omöjliga förhållanden mot nazisterna. De kommer inte att ge med sig förrän Ukraina de-nazifierats och gått med på att deklarera sig som neutrala.

Är då offret att bli neutralt och låta de delar av Ukraina som inte vill tillhöra Ukraina slippa det så jättestort? Är det fegt och principlöst att säga så eller är det sunt förnuft för att slippa ett tredje världskrig?

Nu ska vi gå med i Nato, vilket knappast är det bästa sättet att få stopp på den här eskaleringen. Istället skulle vi behöva politiker som vågade säga ifrån, men politiker med den kaliber som Olof Palme hade finns inte idag.

Vi har hamnat i detta omöjliga läge för vi har manipulerats genom Kyojitsu tenkan ho: Att presentera lögnen som om den vore sanningen. Och det sker numera på det mest oblyga sättet där man till och med berömmer sig av lögnen som när Stefan Oelrich, ordförande för Bayers Pharmaceuticals Division, förklarade varför man kallade injektionerna för vaccin när han talade vid Global Health Summit 2021. ”Förmodligen skulle 95 procent inte ha velat ta dessa injektioner för två år sedan, men pandemin och marknadsföringen av injektionerna som ”vacciner” har gjort dem populära bland allmänheten”.

Man får inte immunitet och ett hämmande av överföring av sjukdomen med covid-”vaccinen”. Men genom lögnen kunde man sälja in behandlingen och tjäna grova pengar. Ett hot var då ivermektin som har använts med spektakulärt positiva resultat mot covid i Indien, Indonesien, Japan och andra länder. Patentet för ivermektin har gått ut så vem som helst kan tillverka det för en billig penning och det blir oerhört större vinster om vi använder dyra ”vaccin”, så man körde igång lögnapparaten och kallade ivermektin för bland annat hästmedel. Och gjorde det svårt att få tag i det.

Affärsmodellen är att presentera lögner som om de vore sanningar och syftet är att tjäna grova pengar. Vi utsätts därför för en välkoordinerad massiv propaganda som är tänkt att skapa vårt gillande, vårt samtycke till det som ska säljas in; covid-”vaccin” eller en Nato-anslutning. Samma metod används och den beskrivs i boken ”Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media” från 1988 av Edward S. Herman och Noam Chomsky; olika masskommunikationsmedier används för att sprida de idéer och uppfattningar som stöder det som eliten vill sälja in.

Och nu är det alltså en Nato-anslutning vi ska gå med på. Någon folkomröstning i en sådan här ödesfråga vill man därför inte ha. Vi ska nu istället hastigt och panikartat dras in i en krigsallians under vad som liknar kuppliknande former.

Det handlar alltså om att tjäna pengar och historien är inte ny. Mosadeeq avsattes 1953 i Iran. Den första demokratiskt valda presidenten. Man ville åt oljan. Varför var USA inne i Afghanistan? Ja, inte var det för att bygga en demokrati. Det var som Julian Assange uttryckte det när han för mer än tio år sedan förklarade att den verkliga funktionen av kriget i Afghanistan var att fungera som ett penningtvättscentrum för skattebaserna i både USA och Europa samt för att återföra denna smutsiga vinning till vad han kallade den ”transnationella säkerhetseliten”. Men nu är ju den inkomstkällan borta. Är det då bara en tillfällighet att vi nu fått kriget i Ukraina? Jens Stoltenberg sa att ”det finns en möjlighet att detta krig kommer att vara i månader och år” när han nyligen talade vid Nato Youth Summit i Bryssel. Man har hittat en ny ännu bättre inkomstkälla för den ”transnationella säkerhetseliten”.

Vi bombarderas därför nu med desinformation så att vi ska acceptera den berättelse vi får höra. Men det räcker inte. Alla fakta som talar emot det som nu ska ske måste också censureras bort. För fakta om hur det faktiskt ligger till kan ju medföra att vi börjar tveka. En Nato-anslutning är kanske inte det optimala för oss? Därför har det helt otänkbara skett att vi i Sverige idag har fått censur. För oss lite äldre som vuxit upp med tron att vi i Sverige har en demokrati där yttrandefrihet och pressfrihet är centrala heliga inslag är det som hänt inte bara skrämmande utan närmast ofattbart. Det är svårt att få in det i huvudet. Censur i Sverige?

Vårt sekel är reserverat åt lögnen” är ett antal artiklar av Olof Lagercrantz från förra seklet sammanställda i bokform. Idag får vi dystert konstatera att lögnens verkliga sekel är det innevarande seklet; Lögner gjorde oss positiva till covid-”vaccinet”. Nu handlar det om att vi ska bli positiva till att gå med i Nato fast alla fakta talar emot en sådan anslutning. Ja, till och med att flera experter menar att ryssarna inte har så mycket emot att Finland och Sverige går med i Nato för det underlättar ryssarnas planering. De behöver inte gå kring våra länder utan kan gå rakt på. Med vårt avvecklade försvar så är det en attraktiv lösning för ryssarna. Men en katastrof för oss. Ytterligare, vad få förstår idag är att Nato inte är en effektiv militärapparat utan en stor korrumperad byråkrati som mest hjälper till med att föra pengar till det som Julian Assange kallade för den ”transnationella säkerhetseliten”. Så varför ska vi tro att vi får skydd av Nato? Men riskerna ökar dramatiskt för oss.

Ryssland är en stor bensinstation som försöker se ut som ett riktigt land, sa John McCain. Och vi ska skrämmas för Putin är ju en galning. Men hur gick det med de omfattande sanktionerna och konfiskeringen av Rysslands valutareserver som skulle vara ett förkrossande slag mot rubeln? En ekonomisk krigsförklaring som väst inte ens gjorde mot Nazityskland under andra världskriget! Rubeln gick tillfälligt ner men har återhämtat sig och är stark i sin växelkurs mot västvalutor. Ser Ryssland nu ut som en stor bensinstation? Nej, det var lögn det med. Däremot tyder flera tecken på att detta ekonomiska krig mot Ryssland istället kommer att bli ett förkrossande slag mot dollarn som reservvaluta vilket kommer göra det svårt för USA att dominera världen som de hittills gjort.

I en kort inledande fas avancerade ryssarna mycket snabbt med tanken att chocka Zelenskyj till en uppgörelse – dock utan att förstöra civil infrastruktur. Men väst tillät inte en sådan snabb uppgörelse så idag följer ryssarna Clausewitz idéer om hur man för krig. Alltså, att förstöra fiendens arme genom att omringa den i så kallade cauldrons men att så gott det går lämna den civila infrastrukturen oskadad. Tanken är att lättare få igång landet när man väl vunnit – med nya Rysslandsvänliga ledare man installerar vid makten istället för de som satt där innan.

Det handlar då inte om att så fort som möjligt ta mark utan om att avancera långsamt och slå ut fiendens soldater med artilleri, kryssningsmissiler, raketer, luftangrepp med mera. Ukraina tvingas då att fylla de luckor som uppstår men man lider nu mer och mer brist på erfarna soldater. Reservister och snabbutbildade soldater skickas till fronten. En del med kanske bara en veckas utbildning. De kan då inte effektivt använda de vapen som väst skickar och nu förstör ryssarna också järnvägsnätet så att dessa vapen inte ska nå fram.

Har du hört att det går dåligt för ryssarna? Det är säkert lögn det med.

I takt med att ryssarna trots allt lider förluster i sitt framryckande så börjar många i ledande ställning i Ryssland kräva att man som ersättning ska behålla den mark man erövrat genom att arrangera folkomröstningar. De som bor i dessa områden är ofta till övervägande del rysktalande och ryssvänliga så de röstar då för att tillhöra Ryssland. Så Zelenskyj kommer att förlora inte bara många fler unga män utan mer av Ukraina än om han gått med på en kompromiss från början. Men väst har inte tillåtit honom att sluta med kriget. Nato vill att de ska kämpa mot ryssarna till den sista ukrainaren. Men kriget funkar ju inte. Det dör bara massor av soldater där nu.

Kriget kommer att drabba Europa hårt genom inflation och brister på varor när gas, olja, vete, mineraler och så vidare inte ska få importeras från Ryssland. Ryssarna har däremot förberett sig för det här kriget sedan USA störtade den legitima regeringen i Ukraina 2014. I en intervju sa Putins pressekreterare Dmitriy Peskov att de förberett sig extra mycket sedan Biden kom till makten. De har byggt sina egna Swift system. Det ryska banksystemet är idag till stor del självfinansierat och kan inte slås ut av sanktioner från väst. Ett klart tecken på det är att rubelns växelkurs stärkts gentemot västvalutor. Tydligen fungerar till och med VISA och Mastercard som getts ut av ryska banker fortfarande i Ryssland. Och nu kräver ryssarna betalt i rubel. Gissa vad det kommer leda till.

Eftersom den ryska ekonomin bygger på verkliga värden som olja, gas, vete, mineraler, neongas och tung industri som tåg, bilar, flygplan, kärnkraftverk och vapen så kommer Ryssland att klara sig bra.

De har ju också som den perfekta partnern Kina vid sin sida där de idag har ett mycket intimt samarbete om i princip allt. Ett samarbete ryssarna tvingats bygga eftersom de mobbats bort från väst. Betydligt sämre kommer det att gå för oss.

Ibland undrar man om det här är planerat för att krossa väst så att Klaus Schwabs idéer om The Great Reset ska kunna byggas på ruinerna av väst. Allt är ju så totalt vansinnigt att man ibland undrar.

Sverige har allt att vinna på att hålla sig borta från detta vansinne och oerhört mycket att vinna på att förbli neutralt. Ja, hela världen har mycket att vinna på ett neutralt Sverige som står upp med kraft för internationell fred. Sunt förnuft nu är att Zelenskyj går med på att göra Ukraina neutralt och att folket i de rysktalande delarna av Ukraina själva kan få välja sin framtid. Låter det inte till och med som verklig demokrati det?

Eller ska det här få löpa vidare, eskalera, ända in i ett tredje världskrig? Jag har barn och jag är idag rädd för vart detta kan leda om ingen ledare, inget politiskt parti kan börja stå upp för sunt förnuft. Behåll Sverige neutralt för att verka för fred. Gärna ett starkt svenskt försvar, men håll det borta från Nato.

 

Stefan SigfriedStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.