Vaccinpass ska krävas för restaurangbesök i NYC

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 5 augusti 2021
- av Sofie Persson
NYC
Manhattan, New York City.

Utvecklingen mot medicinsk apartheid fortsätter på flera håll i Västvärlden. Näst ut är New York City som nu vill utestänga invånare som inte kan bevisa att de injicerats med covidvaccin.

Världen över fortsätter pressen mot medborgare att injicera sig med covidvaccin. Nya Dagbladet har tidigare skrivit om bland annat hur Grekland mutat sina unga att ta det experimentella covidvaccinet och hur Storbritannien kommer att villkora stora delar av samhällslivet med vaccinpass till hösten.

Snart krävs det även vaccinpass för att kunna delta i vardagliga aktiviterer i New York City. Vill du exempelvis besöka en restaurang, ett gym eller gå på en nöjesföreställning behöver du åtminstone ha injicerats en gång med ett covidvaccin, rapporterar NY Times.


Annonser:


Det är dags att folk inser att vaccinering faktiskt är nödvändigt för att leva ett gott, rikligt och hälsosamt liv, hävdar borgmästaren Bill de Blasio på en presskonferens.

Det nya medicinska apartheidsystemet går under namnet ”Key to NYC” och är tänkt att introduceras redan den 16 augusti. Besökare ska antingen visa upp sitt vaccinkort eller en app för att komma in på diverse platser.

Tanken är, enligt de Blasio, att man genom vaccinet ska ha en ”nyckel” för att kunna göra saker och att man i övrigt ska utesluta dem som väljer att inte injicera sig med covidvaccin.

Om man är vaccinerad har man nyckeln, man kan öppna dörren. Men om man inte är vaccinerad är det tyvärr många aktiviteter man inte kommer att kunna delta i, säger han.

New York City har tidigare krävt av offentligt anställda att de skall injiceras med covidvaccin. Ungefär 72 procent har hittills blivit injicerade med minst en dos i staden.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.