MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Australien vill tvångsvaccinera vårdpersonal

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 6 juni 2021
- av Markus Andersson

Australiens parlament vill att alla anställda inom äldrevården ska tvingas injiceras med coronavaccinet. De som vägrar att vaccinera sig förväntas bli av med sina jobb.

Premiärminister Scott Morrison och andra makthavare i Australien kommer nu att gå vidare med att implementera de integritetskränkande och potentiellt farliga kraven på att äldrevårdsarbetare måste vaccineras mot covid-19 – utan att de själva har någonting att säga till om.

Efter en serie möte bedömer Morrison att tvångsåtgärden är på god väg att implementeras och att lagstiftande församlingar på såväl delstatlig som federal nivå stödjer förslaget.

Australiensisk massmedia hävdar att det är allmänheten och inte politikerna som kräver obligatoriska vaccin och att kraven på detta ökat efter ett smittoutbrott på ett äldreboende i Melbourne – där anställda anklagas för att ha fört in smittan.

Det blir landets hälsoskyddskommitté som får i uppgift att ta fram råd och riktlinjer kring hur tvångsvaccinationerna kan implementeras på ett effektivt sätt, och Morrison förväntar sig att en sådan rapport är klar ”snabbt”.

Det handlar bland annat om att ta fram en ”passande tidsram” för när tvångsvaccinationerna kan äga rum på ett ”medicinskt säkert sätt”, hävdar man.

Premiärministern hävdar att det i slutändan är delstaterna och territorierna själva som ska införa tvångsåtgärderna – på samma sätt som med influensavaccinen idag.

Från och med den 15 juni så kommer alla äldreboenden och liknande vårdfaciliteter dessutom att tvingas rapportera in alla personalvaccinationer till myndigheterna.

– När en äldrevårdsarbetare har vaccinerats utanför byggnaden så måste de kunna visa information så att vi har full bokföring över varje facilitet och varje äldrevårdsanställd.

I Australien har omfattande påverkanskampanjer bedrivits för att få så många människor som möjligt att vaccinera sig och där påstådda auktoriteter av olika slag uttryckligen ”vädjat” till befolkningen att ta sprutan.

De flesta australiensiska medier har också konsekvent valt att rapportera om vaccinationstvång som någonting positivt och nödvändigt samtidigt som vaccinskeptiker utmålats som konspirationsteoretiker och oansvariga människor som riskerar andras liv och hälsa.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend