Johnson vill ha obligatoriska vaccinpass

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 20 juli 2021
- av Isac Boman
Boris Johnson anländer till ett Nato-möte i Bryssel i mitten av juni.

I Storbritannien säger nu premiärminister Boris Johnson att man från och med september kommer att införa obligatoriska vaccinpass som ska reserveras dem som låtit sig injiceras med två sprutor coronavaccin.

Uttalandet följer på en kort tid av kritik i mainstreammedia mot att människor strömmat till barer och nattklubbar efter att regeringen stängt ned dessa under hela 16 månaders tid.

Några av livets viktigaste nöjen och möjligheter kommer sannolikt att bli allt mer beroende av vaccination, menar Johnson.


Annonser:


Liksom i Sverige har unga visat sig vara mest motvilliga till att ta det kontroversiella coronavaccinet, något som särskilt bekymrar det brittiska politiska styret.

När alla över 18 har fått chansen att bli dubbelt injicerade planerar vi att göra full vaccinering till ett krav för att kunna komma in på nattklubbar och andra platser med store folksamlingar, säger Boris Johnson om regeringens intentioner.

Det tilltänkta medicinska apartheidsystemet som ska stänga ute icke-vaccinerade människor från samhällslivet införs trots stora folkliga protester på flera håll i Europa, bland annat i Frankrike som implementerar det på bred front med start redan under morgondagen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.