Österrike inför vaccintvång – ska bötfälla ovaccinerade

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 23 november 2021
- av Sofie Persson
Som medborgare har man skyldigheter, menar förbundskansler Alexander Schallenberg.

Österrike blir det första landet i Europa att införa tvångsvaccinering för sina invånare och staten bokar nu in tider för medborgare att vaccinera sig. Om man inte låter injicera sig kan man få böter på upp till 36 000 kronor.

Den totalitära samhällsutvecklingen är mycket snabb i Europa just nu. I Österrike bokar nu staten in vaccinationstider för alla som inte redan tagit sina doser, den som inte går med på att låta injicera sig med covidvaccin får betala böter på upp till 36 000 kronor, rapporterar Bloomberg.

Det kan också bli böter för den som vägrar ta sin tredje dos, dock ligger det bötesbeloppet något lägre med upp till 15 000 kronor.

Anledningen till att man vill tvinga sina medborgare att injicera sig ska helt enkelt vara att politikerna ser vaccinationsgraden på under 70 procent som för låg.

Som medborgare har du inte bara rättigheter, du har också skyldigheter, motiverar förbundskansler Alexander Schallenberg det hela i en intervju med BBC.

Vaccintvånget beräknas påbörjas redan i februari nästa år.

I måndags utestängde den österrikiska regimen den ovaccinerade befolkningen från flera delar av samhällslivet – vilket ledde till att tusentals invånare gick och protesterade mot både nedstängningen och även det kommande vaccinationstvånget.

Österrike valde även att påbörja vaccination mot covid-19 för femåringar, trots att EU:s läkemedelsmyndighet ännu inte gett klartecken för att vaccinera barn under 11 med något covidvaccin.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!