På vems sida står skolmedicinen? – del 6

Lars Berns sjätte krönika i sin serie om skolmedicinen.

publicerad 14 september 2017

I första avsnittet av krönikan upplyste jag om hur Rockefellers redan 1927 allierade sig med tyska IG-Farben. Företaget hade under kriget fabriker i anslutning till förintelseläger där man bl.a. bedrev experiment med olika kemiska substanser på människa under ledning av den ökände Dr Mengele. Bland de kemiska ämnen som utprovades, varav flera patenterades, fanns sådana som hade potential att sänka blodtrycket, blodsockret och kolesterolet. Ralf Sundberg har skrivit om detta i sin senaste bok om forskningsfusket inom skolmedicinen.

De listiga amerikanerna såg till att segrarmakterna ogiltigförklarade alla tyska patent, varefter det var fritt fram…Lars Bern är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskaps- akademien sedan 1988 och Etikkollegiet.

Han har bland annat författat boken Varför försvinner våra kronjuveler? : dikeskörningar i svensk industri och driver opinionssajten Anthropocene

 


Liknande artiklar: