Spanska profiler betalade för arrangerade covidpass

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 7 juni 2022
- av Sofie Persson
Biokemisten Jose Maria Fernandez Sousa-Faro, grundare för PharmaMar.

Idrottsmän, läkemedelsspecialister och en lång rad andra profilerade personer i Spanien har betalat ett nätverk som arrangerat tillgång till covidpass utan vaccinering.

Det framkommer efter en operation där den spanska polisen nu har skickat in en utredning med ett par tusen namn till Madrids domstol för att behandlas vidare.

I Spanien har polisen den senaste tiden arbetat med ”Operation Jenner”, där det framkommer att många spanska profiler betalat för arrangerade intyg på covidvaccinering.

Operation Jenner syftar på pionjären Edward Jenner, som utvecklade det första vaccinet, och polisen har nu upplöst hela nätverket. Man har samlat in fler än 2200 namn som betalat för covidpass och skickat in listan till Madrids domstol, skriver spanska El Mondo.

Grundaren av det spanska läkemedelsföretaget PharmaMar, José María Fernández Sousa-Faro, 76, står med på polisens lista. PharmaMar tillverkar bland annat läkemedlet Aplidin, som ska kunna hjälpa mot covid-19. Fernández Sousa-Faro är professor i biokemi och grundade läkemedelsföretaget 1986.

Bland andra artisten Omar Montes och den australiensiske tennisspelaren Álex de Miñaur förekommer också i sammanhanget. Tilläggas kan att de Miñaur spelade i Australian Open i år, där man tillhandahåller strikta krav på covidvaccinering av både inresande i landet samt övriga deltagare på sporteventet. Världsettan i tennis, Novak Djokovic, nekades att delta i årets tennisturnering eftersom han inte var injicerad med covidvaccin.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!