NyD:s publicering av RAND-dokumentet blir världsnyhet

Läckta RAND-dokumentet

publicerad 18 september 2022
- av Redaktionen
Dokumentet som NyD publicerat förefaller komma ifrån den mäktiga globalistiska tankesmedjan RAND Corporation i USA.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nya Dagbladets publicering av vad som förmodas vara ett läckt RAND-dokument sprider sig som en löpeld världen över. “Planerar USA Europas slut?”, skriver Wolfgang Jeschke i Paraguay som översatt artikeln till tyska. På den ryska kanalen RT är publiceringen en löpsedelsnyhet.

Uppgifterna som Nya Dagbladet gick ut med i tisdags, om hur en amerikansk regeringskopplad tankesmedja förefaller ha planerat att knäcka den europeiska ekonomin genom att provocera fram krig i Ukraina med en beräknad och katastrofal energikris som följd, har briserat som en bomb i det internationella geopolitiska debattlandskapet.

Artikeln som publicerats både på svenska och engelska har redan nått över en kvarts miljon läsare världen över och fått spridning i bland annat Kina, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Brasilien, Paraguay, Tyskland, Tjeckien, Polen, Norge, Finland, Nederländerna, Ryssland, Ukraina, USA, Ungern, Kuba, Slovakien, Sri Lanka, och Frankrike.

Den ryska ambassaden i Sverige delade under lördagsmorgonen Nya Dagbladets artikel på sin officiella Twitter-kanal.

En svensk tidning har publicerat ett dokument om USA:s strategi för att förstöra EU: s ekonomi“, skriver skriver Piotr Panasiuk från Polen.

Som första tidning i Europa kan Nya Dagbladet offentliggöra hemliga amerikanska planer på att krossa Europas ekonomi genom ett krig i Ukraina och en energikris“, skriver Jarkko Olin som översatt det läckta dokumentet till finska.

Även i Japan får publiceringen uppmärksamhet.

A top US think tank has slammed a Swedish news report which claimed that it plotted to weaken Germany and the EU by provoking Russia into attacking Ukraine“, skriver ryska RT.

Översättningar av artikeln har i skrivande stund börjat spridas på alla de stora världsspråken och även en rad andra språk.

Den virala spridningen på Twitter kan följas här.

Bakgrunden

RAND Corporation är en mycket profilerad regeringsnära tankesmedja i USA, bland annat känd för att ha legat bakom amerikansk strategi för utrikes- och försvarspolitik under Kalla kriget.

Dokumentet som Nya Dagbladet låtit publicera är signerat RAND och dateras till januari 2022. I detta kommenteras bland annat att den aggressiva utrikespolitiken USA bedriver i Ukraina kommer att pressa Ryssland till att nödgas ingripa militärt i landet. Syftet, förklarar man, är avsiktligt och ska möjliggöra att införa ett sanktionspaket som varit förberett sedan länge.

Ett huvudmål med den cyniska strategin som man beskriver är att splittra Europa - i synnerhet Tyskland och Ryssland - och förstöra den europeiska ekonomin genom att få nyttiga idioter i politiken att stoppa ryska energileveranser till kontinenten.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!