Carl Bildt pekas ut som möjlig utrikesminister

Valet 2022

publicerad 14 september 2022
- av Isac Boman
Carl Bildt på World Economic Forum 2013.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den Nato-vänlige globalisten Carl Bildt, medlem i maktnätverken Trilaterala kommissionen och Bilderberggruppen, samt återkommande deltagare på World Economic Forums sammankomster, kan enligt källor komma att bli Sveriges nästa utrikesminister.

Moderaterna vill enligt uppgifter helst av allt bilda en regering som endast består av dem själva och Kristdemokraterna – med stöd från Liberalerna och Sverigedemokraterna. Oavsett om Liberalerna eller Sverigedemokraterna kommer att ingå i en faktiskt regeringsbildning och få ministerposter bedöms det som mycket sannolikt att posten som utrikesminister går till Moderaterna – och där pekas Carl Bildt ut som en trolig kandidat, enligt källor till bland annat Aftonbladet.

Carl Bildt, som tidigare varit såväl svensk statsminister som utrikesminister, är kanske den svenske toppolitiker som mest flitigt deltagit i globalistiska sammankomster och nätverk – han är bland annat vice ordförande för den europeiska grenen av Trilaterala kommissionen – en av de mest inflytelserika tankesmedjorna i världen

Ex-ministern är också mångårig medlem i den ökända Bilderberggruppen och har vid flera tillfällen bjudits in till Klaus Schwabs World Economic Forum i Davos.

Bildt kan även kopplas till andra överstatliga och globalistiska projekt – och har bland annat arbetat som Världshälsoorganisationen WHO:s ”särskilda sändebud” med fokus på att ”påskynda utveckling och tillgängliggörande av vaccin, behandling och diagnostik.”

Politiskt står Bildt nära Nato, amerikansk neokonservatism och militant globalism. Han har länge varit en av de mest högljudda förespråkarna av ökad överstatlighet och att Sverige ska gå med i den USA-ledda militäralliansen – något som nu av allt att döma också blir verklighet.

Själv vill Carl Bildt inte kommentera de rykten som gör gällande att han än en gång kan bli svensk utrikesminister.

— Sånt svarar jag aldrig på, jag tycker inte att det ska vara spekulation i såna frågor. Vi har inte ens ett valresultat för ögonblicket, säger Bildt.

Posten som statsminister förväntas gå till partiledaren Ulf Kristersson vid ett regeringsskifte och det är sannolikt att även posterna som justitieminister och finansminister tillsätts av moderater.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!