Julian Assange släpps inte mot borgen

publicerad 6 januari 2021
- av Sofie Persson

Julian Assange blir inte släppt mot borgen. Beslutet motiveras med att han tidigare brutit mot borgensbestämmelserna i samband med flykten 2012 till Ecuadors ambassad i London.

En brittisk domstol slog häromdagen fast att Julian Assange inte får bli utlämnad till USA på grund av hans hårt påfrestade psykiska hälsa och överhängande risk för självmord. Däremot kommer beskedet att han ändå måste han stanna kvar i brittiskt fängelse i väntan på att USA förmodligen överklagar beslutet, rapporterar statskanalen SR.

Domaren motiverar beslutet med att Assange tidigare brutit mot borgensbestämmelserna när han 2012 flydde till Ecuadors ambassad i London där han beviljats asyl som politisk flykting. En källa till Ekot säger att man förmodligen kommer att överklaga domarens beslut.


Annonser:
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.