Anthony Fauci avgår efter 38 år

Coronarepressionen

publicerad 23 augusti 2022
- av Isac Boman
Anthony Fauci blev ansiktet utåt för den amerikanska massvaccineringskampanjen.

Efter 38 år på posten avgår nu Anthony Fauci som chef för USA:s smittskyddsmyndighet NIAID. Fauci har länge varit hårt kritiserad i sitt hemland – bland annat för att ha förespråkat masktvång och obligatoriska vaccinationer mot covid-19.

I ett pressmeddelande deklarerar Fauci att han till årsskiftet lämnar positionerna som ordförande för NIAID (the National Institute of Allergy and Infectous Diseases), som chef för NIAIDS laboratorium för immunreglering och som president Joe Bidens rådgivare för att påbörja ”nästa kapitel” av sin karriär.

Det har varit mitt livs stora ära att ha lett NIAID, en extraordinär institution, i så många år och genom så många vetenskapliga och folkhälsomässiga utmaningar. Jag är mycket stolt över våra många prestationer”, skriver han.


Annonser:


Fauci menar vidare att han haft ”privilegiet” att ha arbetat som rådgivare till sju olika amerikanska presidenter och varit delaktig i att hantera utbrott av HIV, mjältbrand, fågelinfluensor, ebola och zikavirus – tillsammans med många andra sjukdomar. Han är dock allra mest stolt över att ha arbetat med Joe Biden.

Jag är särskilt stolt över att ha tjänstgjort som president Joe Bidens högste medicinske rådgivare sedan den allra första dagen under dennes administration”, konstaterar han.

Fauci skriver vidare att han inte går i pension utan kommer att fortsätta att på nya sätt satsa på sin medicinska karriär och ”inspirera och lära upp nästa generation vetenskapliga ledare när dessa behöver hjälp för att förbereda världen på framtida hot från infektionssjukdomar”.

Anthony Fauci ”informerar” president Joe Biden om viruset.

Anthony Fauci har under covid-eran fått skarp kritik av flera skäl, inte minst på grund av sitt uttalade stöd till repressiva och auktoritära åtgärder under förevändning att smittspridningen måste begränsas.

Han har bland annat argumenterat för att ansiktsmaskerna kan bli kvar för alltid och att amerikanerna inte bara ska bära ett – utan två munskydd för att skydda sig själva och sin omgivning.

– Om du har ett skydd med ett lager, lägger du på ett lager till, det är bara sunt förnuft att det troligen är mer effektivt.

Smittskyddstoppen har även hävdat att det är nödvändigt för alla amerikaner att socialt distansera sig från varandra – även efter att de har tagit de kontroversiella vaccinen och har också propagerat för att tvinga amerikanska medborgare att bära mask.

– Om folk inte bär maskerna frivilligt så kanske vi får göra det obligatoriskt, konstaterade Fauci i en intervju med CNN.

Han har vidare tryckt på för att skolbarn bör tvingas att ta covidvaccinen och att samma sak bör gälla alla amerikaner som vill kunna resa med flygtrafik. Om amerikanerna vägrar att vaccinera sig är lösningen istället restriktioner och olika former av tvångsåtgärder, har han också sagt.

I Robert Kennedys bok The Real Anthony Fauci, som på Nya Dagbladet omskrivits av Ben Shapiro, träder också en bild fram av en korrupt, hänsynslös och girig Fauci som inte haft några moraliska betänkligheter när det kommer till att offra andra människor för att göra karriär eller tjäna pengar.

Robert Kennedys The Real Anthony Fauci är ingen smickrande läsning. Foto Gage Skidmore/CC BY-SA 3.0

Kennedy Jr bestrider att Faucis karriärmässiga framgångar skulle komma sig av att han levererat goda resultat i sitt arbete. Som mångårig chef för Nationella institutet för allergier och infektionssjukdomar ska Fauci ha misslyckats katastrofalt med det huvudsakliga uppdraget – att förstå orsakerna bakom den epidemiska ökningen av allergier och kroniska sjukdomar, samt att finna behandlingar.

Faucis framgångar beror enligt boken på att han varit en skicklig byråkrat åt den djupa staten, att han har korrumperat myndigheter och forskning på ett sätt som möjliggjort för Big Pharma att plundra den medicinska skattekistan”, skriver Shapiro.

Han skriver vidare att The Real Anthony Fauci ”kartlägger den monstruösa korruption som kommit att genomsyra staten, medicinen, akademin, och framför allt medierna” och pekar på kopplingar mellan Bill Gates, Big Pharma och många av pandemins mest inflytelserika aktörer som orkestrerat propagandan bakom injektioner, masktvång och nedstängningar och som tjänat mångmiljardbelopp på detta.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.