Pandemiöverdrifterna

Fauci propagerar för dubbla munskydd

publicerad 1 februari 2021
Det är sunt förnuft att använda dubbelt munskydd, menar Anthony Fauci.

Den amerikanske smittskyddschefen Anthony Fauci för nu fram idén om att bära flera munskydd, något som flera mainstreammedier nu hakar på.

Fauci meddelade under den gångna veckan att dubbelt munskydd är ett logiskt sätt att begränsa spridning av coronavirus.

Om du har ett skydd med ett lager, lägger du på ett till laget, det är bara sunt förnuft att det troligen är mer effektivt, sade Fauci.
Fauci, som även är rådgivare till Vita huset, menar alltså att dubbla munskydd allra bäst förhindrar att andningsdroppar och virus från att spridas till andra människor.

Dr Martin Cohen, vid Department of Environmental & Occupational Health Sciences på University of Washington, säger till New York Post att:

Det är uppenbart att ju fler lager du har av fibrer mellan din mun och en annan persons mun, desto mindre risk finns det att sprida infektion.

Bland annat New York Times hakar på Fauci och behandlar det som ett i allra högsta grad seriöst förslag.

 

Samtidigt gör sig politiska kommentatorer lustiga över propagerandet för multipla munskydd, bland annat den neokonservative Glenn Beck som ironiskt för fram förslaget att man bör använda samtliga 25 masker som medföljer i standardförpackningar för munskydd.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!