Utrikes

Fauci: Munskydd och social distans nödvändigt även för vaccinerade

Publicerad 18 november 2020

Chefen för den amerikanska folkhälsomyndigheten National Institute of Allergy and Infectious Diseases - Anthony Fauci - säger i en intervju på CNN att det kommer vara nödvändigt att hålla social distans och använda munskydd efter att ett corona-vaccin blir tillgängligt.

Anthony Faucis rekommendation i intervjun på CNN i söndags är att även med ett vaccin som är minst 90 procent effektivt bör människor inte överge föreslagna folkhälsoåtgärder.

Fauci säger att: ”även om det kan vara 90 till 95 procent effektivt för allmänheten vet du inte nödvändigtvis hur effektivt det är för just dig”.
Fauci medger alltså att även om ett vaccin anses vara minst 90 procent effektivt så innebär inte det att det är effektivt för alla - vilket rimligen betyder att vacciners effektivitet för vissa personer kan ligga någonstans mellan 90 och 0 procent. Vaccinering innebär enligt honom inte heller att de som vaccinerats bör ta av sig munskydd och upphöra med social distans, menar han.

När CNN:s TV-ankare ställer frågor om när människor i USA kan gå tillbaka till ett normalt liv, som innan coronakrisen, svarar Fauci svävande att det beror på när alla vaccinerats i USA och hur uppföljande data kommer att se ut. Fauci hoppas att en majoritet av befolkningen vaccinerats under andra och tredje kvartalet 2021 och att i och med det kan samhället gradvis gå tillbaka till det normala.

I praktiken kan det betyda ett återgående till normalitet i slutet av 2021 med allt vad det innebär för människors privatekonomi och de små- och mindre företagens förmåga att överleva ekonomiskt.

 

Källa: Newsvoice


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!