Coronavirusets spridning

Youtube-VD: Allt som går emot WHO ska censureras

publicerad 22 april 2020
Youtubes vd Susan Wojcicki.

Susan Wojcicki, vd för Youtube, bekräftar nu öppet att allt innehåll som strider mot Världshälsoorganisationens officiella narrativ censureras och raderas från plattformen.

– Vi pratar också om att radera information som är problematisk. Det gäller givetvis allting som är medicinskt ogrundat, exempelvis människor som säger att man ska ta C-vitamin, förklarar Wojcicki.

 

Detta sker trots att läkare i Kina och New York redan prövat intravenöst C-vitamin i skarpt läge med positiva effekter på coronasjuka patienter. Youtubes officiella linje om vad som ska bannlysas omfattar dock inte bara sådant som information C-vitamin, avslöjar Wojcicki, utan samtliga råd och rekommendationer som avviker från Världshälsoorganisationens officiella linje.

– Allting som går emot Världshälsoorganisationens rekommendationer bryter mot våra regler, deklarerar hon.

Youtube har länge drivit en mycket repressiv policy på sin plattform där udden tidigare främst varit riktad mot politiskt oliktänkande. Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur censuren nu vidgats till att undertrycka även annan information inklusive avvikande uppfattningar och teorier om coronakrisens upphov och förlopp.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!