Youtube-VD: Allt som går emot WHO ska censureras

Coronavirusets spridning

publicerad 22 april 2020
- av Isac Boman
Youtubes vd Susan Wojcicki.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Susan Wojcicki, vd för Youtube, bekräftar nu öppet att allt innehåll som strider mot Världshälsoorganisationens officiella narrativ censureras och raderas från plattformen.

– Vi pratar också om att radera information som är problematisk. Det gäller givetvis allting som är medicinskt ogrundat, exempelvis människor som säger att man ska ta C-vitamin, förklarar Wojcicki.

 

Detta sker trots att läkare i Kina och New York redan prövat intravenöst C-vitamin i skarpt läge med positiva effekter på coronasjuka patienter. Youtubes officiella linje om vad som ska bannlysas omfattar dock inte bara sådant som information C-vitamin, avslöjar Wojcicki, utan samtliga råd och rekommendationer som avviker från Världshälsoorganisationens officiella linje.

– Allting som går emot Världshälsoorganisationens rekommendationer bryter mot våra regler, deklarerar hon.

Youtube har länge drivit en mycket repressiv policy på sin plattform där udden tidigare främst varit riktad mot politiskt oliktänkande. Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur censuren nu vidgats till att undertrycka även annan information inklusive avvikande uppfattningar och teorier om coronakrisens upphov och förlopp.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!