Coronavirusets spridning

Ökad censur på sociala medier i kölvattnet av coronapandemin

publicerad 20 mars 2020

Som ett resultat av coronapandemin har censuren på sociala medier skjutit i höjden. Plattformarna överlåter ansvaret att bestämma vad som får publiceras till AI-system.

Många företag inom IT-branschen uppmanar sina anställda att arbeta hemifrån i tider av coronavirus och covid-19, och sociala medier som Google, Facebook och Youtube är inga undantag.

De sociala medierna har därför valt att låta artificiell intelligens få det delikata uppdraget att dra gränsen för vad som ska tillåtas på plattformarna när de anställda inte längre kan arbeta som normalt – någonting som lett till att den reda stränga censuren på plattformar som Facebook, Twitter och Youtube blivit ännu hårdare.
Tidningen New York Post har rapporterat om hur en bugg i Facebooks AI-system gjorde att alla inlägg om coronaviruset under en kort stund klassificerades som spam, trots att de inte bröt mot användarvillkoren.

Google har erkänt problematiken med AI-systemen och varnar för att material som inte bryter mot användarvillkoren kan komma att tas bort.

Vi har investerat avsevärt i automatiserade system för…


 


Liknande artiklar: