Hälsa

Kina tillåter mer GMO från USA

Kina tillåter två nya sorters GMO-grödor, varav en från Monsanto, att importeras in i landet från USA. Beslutet är resultatet av de senaste handelssamtalen mellan Kina och USA.

Till skillnad från USA har Kina en mer strikt hållning gentemot genetiskt modifierade organismer, även kallat GMO. Men efter att en handelsdelegation från Kina samtalat med USA kommer man att tillåta två specifika GMO-grödor att importeras. Dessa två GMO-grödor produceras av Syngenta respektive Monsanto, rapporterar Reuters.

Handelssamtalen mellan Kina och USA gjort att Kina numera tillåter fyra nya GMO-gröder att importeras från USA till Kina.

GMO-grödor är starkt ifrågasatta då forskning pekat på att grödorna kan påverka människors hälsa. Dessutom har GMO-företag som Monsanto kritiserats för att stoppa forskning som går emot deras produkter.

Liknande artiklar

Kina inför strafftullar på amerikanska varor Enligt uppgifter ska Kina införa strafftullar på amerikanska varor från och med på fredag. Detta innebär i praktiken att...
Kina utvecklar handhållna lasergevär Kina har utvecklat fungerande handhållna lasergevär som kan träffa sitt mål på ett avstånd av 800 meter eller längre. De...
Unikt rymdsamarbete mellan Kina och Ryssland Ryssland och Kina har ingått ett avtal om att samarbeta inom rymdforskning inom såväl civila som militära projekt. Ry...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!