Tyskland implementerar medicinsk apartheid

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 10 maj 2021
- av Markus Andersson
Tysklands förbundskansler Angela Merkel med ultraglobalisten Klaus Schwab på ett möte i Davos.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nya Dagbladet kunde nyligen rapportera om hur Danmark valt att börja införa ett medicinskt apartheidliknande system där icke-vaccinerade inte får besöka musiklokaler, teatrar, biografer eller äta på restaurang och träna på gym. Nu meddelar även Tyskland att man slår in på samma väg.

I Tyskland har massiva protester arrangerats mot den totalitära repressionen och nedstängningspolitiken. Många är också mycket kritiska mot det faktum att befolkningen nu ska delas upp och få olika rättigheter och friheter baserat på huruvida de valt att injicera sig med vaccinet eller inte.

Trots detta har den tyska regeringen nu röstat igenom en ny lag som ska ”återupprätta friheter” – men bara för dem som väljer att ta covidvaccin. Det nya kastsystemet ska implementeras gradvis med start redan i maj, skriver AFP.

Den socialdemokratiska justitieministern Christine Lambrecht uttrycker att det finns ”goda skäl” för att upprätthålla den hårda repressionen mot befolkningen.  Människor som av olika skäl inte har tagit något av de kontroversiella covidvaccinen ska hållas utestängda från samhällslivet genom utegångsförbud och tvång på att begränsa sitt sociala umgänge. Denna grupp kommer också även fortsättningsvis behöva visa upp negativa PCR-test om de vill besöka frisörer eller vissa butiker.

Den som inte covidvaccinerat sig kommer ska att tvingas sitta i karantän vid inresa till Tyskland – något vaccinerade i de flesta fall ska få slippa.

Berlins borgmästare Michael Mueller medger att det blir väldigt svårt att kontrollera vem de långtgående restriktionerna nu ska gälla för och inte, men rekommenderar allmänheten att bära med sig bevis på att de vaccinerat sig – åtminstone fram tills dess att EU:s planerade digitala vaccinationspass har implementerats på befolkningen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!