MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Trumps CIA-chef: Assange och Snowden är “demoner”

Fallet Julian Assange

uppdaterad 19 februari 2024 publicerad 16 maj 2017
Mike Pompeo

CIA:s generaldirektör Mike Pompeo delade ut svidande kritik mot Edward Snowden och Wikileaks Julian Assange i ett tal förra månaden. Nu har Assange svarat CIA-chefen.

Relationen mellan CIA och Wikileaks har ända sedan Wikileaks började publicera underrättelsematerial varit antagonistisk. När Donald Trump segrade i det amerikanska presidentvalet ifjol trodde många att spänningen mellan Wikileaks och det amerikanska underrättelsekollektivet skulle minska.

Trumps val till CIA-chef, kongressledamoten Mike Pompeo, har tvärtemot Trump, som under presidentvalskampanjen sade att han “älskar Wikileaks”, haft en hårdare framtoning mot Wikileaks och Julian Assange än någon av sina föregångare.

I ett tal som Pompeo höll i förra månaden vid den globalistiska tankesmedjan Center for Strategic and International Studies (CSIS) delade han ut svidande kritik mot Julian Assange, Wikileaks och visselblåsare som Edward Snowden.

Idag tar vi ställning mot de som ger en plattform till läckorna och de så kallade öppenhetsaktivisterna. Vi vet om farorna som Assange och hans bihang utgör mot USA och andra demokratier runt om i världen. Ignorans eller missriktad idealism är inte längre en acceptabel ursäkt för att samarbeta med dessa demoner, sade Pompeo.

Wikileaks talesperson Julian Assange ger nu Mike Pompeo och CIA svar på tal. I ett mejl till ryska RT skriver Assange att CIA är “världens mest farligt inkompetenta underrättelsetjänst”.

“De har beväpnat terrorister, förstört demokratier och installerade och upprätthållit diktaturer världen över. Det finns goda män och kvinnor inom CIA men om våra publikationer är några guider så jobbar de för Wikileaks”, skrev Assange i mejlet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend